We leven in een tijd waar technologie overheerst. Voorbeelden van dergelijke technologieën zijn de smartphone en drones. De smartphone is onmisbaar in de hedendaagse maatschappij en één van de populaire functie's is de selfie-modus. Ook de toepassingen van drones zijn oneindig. Vervolgens kwam iemand met het briljante idee: wat als we deze 2 populaire technologieën met elkaar combineren? De dronie (drone selfie) was een feit. Neurala heeft nu echter software ontwikkeld die het maken van bijvoorbeeld dronies nóg eenvoudiger moet maken.

Software

Afgelopen week is Neurala (een bedrijf dat is gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software om bijvoorbeeld drones en robots, maar ook zelfrijdende auto's, meer autonoom te maken) met nieuwe software op de markt gekomen onder de naam Neurala Selfie Drone; het betreft hier een platform die de Parrot Bebop & de Bebop 2 drones in staat stelt om hands-free video's te maken. Ook is het, door de software, mogelijk voor de onbemande vliegtuigjes om een persoon autonoom te volgen.

Voordeel

Het voordeel van deze software is dat er geen speciale selfie drone meer gekocht hoeft te worden naast je andere drone. Indien je beschikt over een van de Parrot drones hoef je slechts de software er aan toe te voegen.

Opties

Met de software is het mogelijk om gebruik te maken van 2 verschillende opties:

  • De Dronie Mode: Met deze optie is het mogelijk om een 180 graden boog te maken om het gekozen object, en de drone blijft dan ook gericht op dit object.
  • De Selfie Mode: Hier is het mogelijk om de drone achteruit en naar boven te laten vliegen, en vervolgens kan het onbemande vliegtuigje panoramische video's maken van het object.
De dronie mode is zelfs de bekende Nederlandse zanger Marco Borsato niet ontgaan. Ook hij vindt de functie zeer interessant en maakte er gebruik van tijdens de traditionele jaarlijkse The Voice Of Holland barbecue. dronie-neurala-selfie-softwaredronie-neurala-selfie-software

Verschil

Het verschil tussen de aanpak van Neurala en die van autonome drones zit hem in hoe de locatie van het te volgen object worden bepaald. Bij de software van Neural moet er met een smartphone of tablet een object geselecteert worden, bij autonome drones wordt er gebruik gemaakt van gespecialiseerde hardware of GPS.

Applicatie

Neurala heeft onlangs nog een investering van bijna $1 miljoen ontvangen van Tim Drapen en Robulution Capital om de software mogelijk te maken. De verwachting is dat de software deze maand beschikbaar wordt voor de App Store-gebruikers en de Google Play gebruikers kunnen spoedig volgen.

1 Reacties

  1. Neurala ontwikkelt selfie drone software | Aluvicro - Drone News

    […] Via:: Drone.nl […]

Plaats een reactie