Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat drones gevaarlijker zijn voor vliegtuigen dan vogels. Ondanks het feit dat de onderzoekers dit niet daadwerkelijk in de praktijk hebben getest en er nog geen situaties bekend zijn waar een drone voor schade van een vliegtuig heeft gezorgd, concluderen de onderzoekers dat drones een significante bedreiging vormen voor het luchtverkeer.

Studie

Aero Kinetics, een ruimtevaart- en beveiligingsbedrijf opgericht door W. Hulsey Smith in 2003, heeft een studie vrijgegeven over de impact en risico's van (speelgoed-)drones op de veiligheid in het Amerikaanse luchtruim. Het rapport, "The Real Consequences of Flying Toy Drones in the National Airspace System", verkent de mogelijkheden van (speelgoed)drones die vliegtuigen kunnen beschadigen en concludeert dat (speelgoed-)drones een aanzienlijke bedreiging zijn voor de veiligheid van het Amerikaanse luchtruim. vogels-vliegtuigen-motorvogels-vliegtuigen-motor

Risico's

Hulsey Smith vertelt met ijver en overdrijving over de studie: "De meeste mensen begrijpen niet hoe bedreigend een speelgoed-drone kan zijn. Speelgoed-drones zijn misschien wel onbemande vliegtuigen", zegt hij. "Vergis je niet dat er levens op het spel staan. Deze studie is bedoeld om de risico's in kaart te brengen en consumenten op de hoogte te brengen van de gevaren die er bestaan."

Onderzoek

De onderzoekers hebben niet getest wat er werkelijk zou gebeuren als een drone in de motor van een vliegtuig vliegt. De onderzoekers hebben hun bevindingen gebaseerd op hoe krachtig een aanvaring met een vogel zou kunnen zijn in vergelijking met een aanvaring met een drone. Door het vergelijken van de kinetische energie werd vastgesteld dat een drone voor onherstelbare schade kan zorgen aan (met name) de motoren van een vliegtuig. vliegtuig-vliegtuigen-motorvliegtuig-vliegtuigen-motor

Oplossing

Smith hoopt dat het rapport inzicht geeft in de risico's bij botsingen van drones met vliegtuigen. "Speelgoed-drones zijn niet op dezelfde manier gereguleerd in ons luchtruim zoals professionele drones. Wij geloven dat de oplossing erg breed is, zoals het opleiden van consumenten, het doen van extra testen, het creëren van toegewijde gebieden voor (speelgoed)drones, monitoren van het overige luchtverkeer tijdens de vlucht en implementatie van normen voor certificering."

0 Reacties

    Plaats een reactie