Dirk Gorissen uit Engeland heeft een applicatie ontwikkelt waarmee een camera objecten kan herkennen. Deze camera heeft hij bevestigd aan een drone en kan daardoor objecten vanuit de lucht herkennen. Het is slechts een eerste test en door slechte weersomstandigheden is de kwaliteit niet zoals hij gehoopt had, maar het begin is gemaakt.

Spotter App

Gorissen werd anderhalf jaar geleden geïnspireerd door de Spotter app. Deze applicatie op een mobiele telefoon laat zien welke objecten gefilmd worden met de camera. De applicatie laat in percentages zien welke objecten hij herkent. Dit gaat echter niet altijd goed, zo ziet de applicatie vuilniszakken aan voor een zwarte zwaan, straatstenen voor een kruiswoordpuzzel en de ringen van een ringmap ziet de applicatie aan voor een dwarsfluit.

Quadcopter

Dirk Gorissen besloot de codes van de applicatie te herschrijven en integreerde het systeem in zijn quadcopter. Hij maakte een eerste proefvlucht, maar door het slechte weer is de kwaliteit van de video nog niet optimaal. Wanneer de weersomstandigheden verbeteren voegt hij een gimbal toe en zal het beeld aanzienlijk verbeteren.

Herkenning

Ook in de beelden van Gorissen is te zien dat de camera objecten nog voor andere dingen aan ziet. Zo werd de basketbal aangezien voor honkbal, golfbal en cricket bal en werden de paarden aangezien voor zebra’s, gazelles en impala’s. bal-baseball-golf-ball-dirk-gorissen-quadcopter-drone-herkent-objecten-2015bal-baseball-golf-ball-dirk-gorissen-quadcopter-drone-herkent-objecten-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie