DJI bereidt zich voor haar eerste winkel te openen die zal dienen als uithangbord voor het bedrijf. 's Werelds grootste dronefabrikant opent volgende maand haar eerste 'flagship store' in een winkelcentrum in de Chinese stad Shenzhen.

Uithangbord

De nieuwe winkel, met een oppervlakte van ongeveer 800 vierkante meter, is DJI's grootste retail-investering tot nu toe, zegt het bedrijf, zonder bekendmaking van de omvang van de investering. "We willen dat meer mensen onze producten kunnen zien en aanraken", aldus een woordvoerder van DJI. dji-logo-brand-storedji-logo-brand-store

Grote voorbeeld

Tot op heden heeft DJI enkel kleine winkels op luchthavens en een aantal zogenaamde pop-up stores. Door het openen van een omvangrijke 'brandstore' lijkt Frank Wang, oprichter van DJI, de koers van zijn grote voorbeeld - Apple - exact te volgen.

DJI Store

De DJI Store in Shenzhen zal alle DJI producten, van high-end en entry-level drones naar andere gadgets zoals de Osmo gimbal camera, zegt het bedrijf. De prijzen van de producten beginnen bij de meest betaalbare Phantom 2 quadcopter van ongeveer 500 euro uitlopend tot DJI's high-end professionele drone, de Inspire 1, die meer dan 4.000 euro kan kosten, afhankelijk van het type camera en andere functies.

Meer winkels

Terwijl de verkoop van drones wereldwijd explodeert en rivalen zich richten op goedkope producten, laat DJI zien service hoog in het vaandel te hebben. Ondanks het feit dat er nog geen concrete plannen zijn voor toekomstige winkels, bevestigde een woordvoerder van DJI aan Wallstreet Journal dat het bedrijf waarschijnlijk meerdere winkels in de toekomst gaat openen. dji-phantom-3-professional-quadcopter-drone-chinadji-phantom-3-professional-quadcopter-drone-china

Miljardenbedrijf

DJI heeft haar bedrijfsgroei voornamelijk zelf gefinancierd, maar kreeg in mei een financiële injectie van 75 miljoen dollar van investeringsmaatschappij Accel Partners. Tijdens deze investering werd het bedrijf gewaardeerd op een slordige 8 miljard dollar.

Onderzoekscentrum

Begin deze maand kwamen ook de geruchten op gang dat DJI bezig is met een nieuw onderzoek- en ontwikkelingscentrum in Palo Alto in de Amerikaanse staat Californië.

0 Reacties

    Plaats een reactie