Vanwege de stijgende populariteit van drones, betreden tevens steeds meer onbemande vliegtuigjes het luchtruim. Dit toenemende aantal drones in de lucht, zorgt vervolgens weer voor een stijging van het aan aantal incidenten. Veel mensen zijn daarom bezorgd over de veiligheid. DJI heeft nu een functie geïntroduceerd waarbij verschillende drones van DJI worden voorzien van een geofencing functie waardoor het betreden van verboden gebieden niet meer mogelijk is.

Geofencing

Met de nieuwe geofencing functie zijn verschillende drones van DJI niet meer in staat om verboden gebieden te betreden. Het betreft hier de Phantom-, Inspire- en Matrice-drones, zij zullen van de update worden voorzien. De angst was groot voor een eventueel ongeluk met bijvoorbeeld een vliegtuig, met deze functie wordt de kans op dergelijke incidenten een stuk teruggedrongen. Indien je over een geverifieerd account bij DJI beschikt, is het mogelijk om de functie uit te zetten. Dit is bijvoorbeeld bedoeld voor veiligheidsdiensten zodat zij nog wel No Fly Zones kunnen betreden wanneer bijvoorbeeld de nationale veiligheid in het geding is.

3DR

Dinsdag heeft 3DR aangekondigd de 3DR Solo's uit te rusten met een Airmap-functie. Fabrikant DJI is nu dus de tweede fabrikant die een dergelijke functie integreert in zijn drones. Airmap is een dienst die aan drone piloten aangeeft waar het verboden is om te viegen. Ook wordt de dienst geïntegreerd in de app voor de Solo. Chris Anderson heeft al eerder aangegeven dat hij vond dat roekeloze drone bestuurder het verpesten voor drone liefhebbers die zich wel aan de regels houden. Hij gaf aan dat de oplossing lag bij de drone makers, door software zoals geofencing door te voeren. Hij heeft zijn woord gehouden door nu de Airmap functie aan de 3DR Solo toe te voegen. 3dr-solo3dr-solo

0 Reacties

    Plaats een reactie