De PARC- (Persistent Aerial Reconnaissance and Communications) drone is een specialist op het gebied van vliegduur. De drone is een uitvinding van het bedrijf CyPhy Works en kan oneindig lang in de lucht blijven vanwege een microfilament systeem.

Microfilament systeem

In plaats van dat er gesproken wordt over een vliegduur van minuten, kan er bij de PARC-drone gesproken worden over dagen. Het onbemande vliegtuigje beschikt namelijk over een microfilament systeem (een soort elektriciteitskabel) dat in connectie staat met de grond, waardoor de PARC voor onbepaalde tijd in de lucht kan blijven. De drone kan door deze kabel echter wel minder ver vliegen. Het microfilament systeem zorgt ervoor dat de drone van internet en energie wordt voorzien. Aangezien dit een directe connectie is, zijn dergelijke communicaties veilig en betrouwbaar. Indien er bijvoorbeeld een fout optreedt in het microfilament systeem beschikt de PARC-drone over een reservebatterij zodat het onbemande vliegtuigje alsnog veilig terug kan keren naar de basis. Ook is het microfilament systeem een belangrijke schakel aangezien daar de data doorheen gaat die door de PARC verzameld wordt.

Voordelen

De PARC-drone is tevens erg handig omdat deze volledig autonoom is. Hierdoor is het eenvoudiger om de drone te besturen. Ook is het een voordeel dat er volledig op de data die vergaard wordt geconcentreerd kan worden, aangezien de drone niet bestuurd hoeft te worden.

Investeringen

Het leger maakte tot nu toe nog voornamelijk gebruik van de drone, om bijvoorbeeld te surveilleren in de buurt van legerbasissen. Nu is het de intentie dat de drone ook aangeboden wordt aan een groter publiek. Cyphy Works, het bedrijf achter de PARC-drone, heeft namelijk een investering ontvangen die deze ontwikkeling mogelijk maakt. CyPhy Works is een bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige drones voor commercieel gebruik. Ook Motorola heeft begin dit jaar een investering gedaan in CyPhy works. Het is echter niet bekend welk bedrag Motorola heeft geïnvesteerd. motorla-investeert-in-cyphy-worksmotorla-investeert-in-cyphy-works

0 Reacties

    Plaats een reactie