Ben je een fan van drones en wil je graag je huis goed beveiligen? Dan is de Alpha drone van Galileo wellicht iets voor jou. Galileo heeft een project op crowdfunding website Indiegogo gelanceerd. Het betreft hier de nieuwe Alpha drone die je in de toekomst moet beschermen tegen bijvoorbeeld inbrekers.

Waakhond

Tegenwoordig wordt er nog regelmatig op traditionele wijze een waakhond ingezet om het huis te bewaken. Dit is echter met de steeds slimmer wordende inbrekers vaak niet meer voldoende. We leven in een tijdperk waar elke dag nieuwe technologische ontwikkelingen ontstaan; de Alpha drone is hier een voorbeeld van. Dit onbemande vliegtuigje beschermt je tegen ongewenste personen die je terrein betreden.

Eigenschappen

Middels een bewegingssensor worden inbrekers getraceerd. Vervolgens word je meteen op de hoogte gesteld via je smartphone. De Alpha gaat vervolgens op onderzoek uit en je krijgt de beelden binnen via je smartphone. Ook kan je de Alpha via je smartphone voorgeprogrammeerde teksten laten zeggen zoals: "Wie ben jij inhemelsnaam?" en "Ik vertel het je moeder!" en de drone is in staat om met lichten te knipperen om de inbrekers af te schrikken. Nadat de Alpha zijn werk heeft gedaan vliegt hij weer autonoom terug naar zijn basis om zich op te laden en zich klaar te maken voor de volgende patrouille. De Alpha maakt gebruik van de PulsedLight LIDAR (een technologie die laserpulsen uitzendt om de afstand tot bijvoorbeeld een object te meten), een camera en GPS om in staat te zijn om obstakels te ontwijken en buiten de tuin van buurman te blijven.

Indiegogo

Het project is op 1 november 2015 gelanceerd op crowdfunding website Indiegogo. Het project trekt echter nog niet echt de aandacht want het heeft nog maar 200 van de gevraagde 100.000 dollar opgehaald met nog 31 dagen te gaan. De duurste investering betreft het Premier Package waar 10.000 dollar voor neergelegd moet worden. Hier krijg je echter wel een aantal extra's. Bij het Premier Package wordt een vlucht naar Los Angelos aangeboden waar je VIP bent bij de 'Alpha Launch Party'. Hier zijn veel speciale gasten bij aanwezig. Ook ben je de eerste die de Alpha mag aanschouwen. Ten slotte ontvang je ook nog het Swarm Package; bij dit pakket ontvang je 5 Alpha drones, 5 oplaadstations en 5 Galileo sensor pakketten. De goedkoopste versie, ofwel de Early Bird kun je nu aanschaffen voor 600 dollar. Je ontvangt dan de Alpha en een oplaadstation. alpha-drone-indiegogo-615x350alpha-drone-indiegogo-615x350

Inbrekers

Drones worden echter niet alleen gebruik om je huis te beschermen, maar ook kunnen ze voor de andere partij erg handig zijn. Inbrekers maken namelijk ook gebruik van drones om een doelwit te kunnen bepalen. De drones kunnen eenvoudig openstaande ramen traceren. Ook kunnen de onbemande vliegtuigjes zo de zwakke plekken in de beveiliging vinden. De kanttekening van het verhaal is echter dat een drone wel snel opgemerkt wordt vanwege het geluid dat er bijvoorbeeld vanaf komt.

0 Reacties

    Plaats een reactie