Met zijn video is Coen Swijnenberg één van de zes nominaties voor “Drone Video van het Jaar 2015”. Een uitstekende reden om meer te weten te komen over deze luchtfotograaf en zijn liefde voor drones.

Drone Video van het Jaar 2015

Tot en met 30 november 2015 kun je stemmen op jouw favoriete “Drone Video van het Jaar 2015”. Stemmen kan via: http://award.drones.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

Wintersport Alpen - Coen Swijnenberg

Één van de 6 genomineerden is de drone-video van Coen Swijnenberg. Tijdens zijn wintersportvakantie in de Franse Alpen nam Swijnenberg zijn drone mee en stuurde deze nog verder de hoogte in. Met de opgenomen beelden maakte hij vervolgens deze prachtige video. Drones.nl is benieuwd naar zijn hobby en legde de bekende 538 deejay een aantal vragen voor.

Hoe ben je met drones in aanraking gekomen?

“De drone-filmpjes op internet trokken mijn aandacht. Om vanuit alle mogelijke hoeken te kunnen filmen en fotograferen leek me te gek. Daarnaast ben ik best wel een gadget-freak en kon ik de verleiding niet weerstaan om m'n eerste drone te kopen.”

Hoe lang vlieg je al met drones?

“Een jaar.”

Met welke drone(s) vlieg je?

“Ik ben begonnen met de DJI Phantom 2 Vision Plus. Ik was niet tevreden over de kwaliteit van de camera en ben overgestapt op een Phantom 2 met GoPro. Sinds afgelopen zomer heb ik de Phantom 3 Professional.”

Wat vind je de leukste eigenschappen van een drone?

“Dat je vanuit elk perspectief en elke hoek kunt filmen een fotograferen. Het geeft soms een hele andere kijk op het gebied wat je filmt.”drone_award_coen_swijnenberg_drone_shots_alpen_2015drone_award_coen_swijnenberg_drone_shots_alpen_2015

Ga je vaker op wintersport?

“Dit was mijn tweede keer op wintersport, dus een geoefende skiër ben ik bepaald niet. Het was ook best een uitdaging om de drone met alle accessoires in mijn rugtas mee te nemen de liften in en de pistes af.”

Hoe lang heb je erover gedaan om de beelden op te nemen?

“Ik heb eigenlijk maar heel kort gevlogen. Voor het filmpje heb ik bijna alle beelden gebruikt. Ik had de drone nog niet zo lang en wilde er zeker van zijn dat ik op en rond de pistes niemand tot last zou zijn.”

Welk videobewerkingsprogramma heb je gebruikt om de video te monteren?

“Final Cut Pro X.”

Hoe lang heb je gewerkt aan de montage?

“Niet lang, ik denk ongeveer 1,5 uur ofzo.”drone_award_coenswijnenberg_drone_radio_538_dj_dji_phantom_quadcopterdrone_award_coenswijnenberg_drone_radio_538_dj_dji_phantom_quadcopter

Waarom is jouw video de Drone Video van het Jaar 2015?

“Om eerlijk te zijn ben ik niet heel erg trots op de video. De beelden zijn mooi maar er zitten ook verschillende stuurfoutjes in. Daarnaast had ik maar weinig materiaal. Neemt niet weg dat het leuk is dat ik genomineerd ben natuurlijk!”

Als jouw video niet wint, welke hoort dan volgens jou bekroond te worden tot Drone Video van het Jaar 2015?

“Ik vind de video van de overblijfselen van het Land Van Ooit erg mooi omdat ik altijd al gefascineerd ben door verlaten pretparken.”

Hoe zie jij de toekomst van drones voor je?

“Ik zie een grote toekomst voor drones maar ik maak me zorgen over de regelgeving. Dat is op dit moment een rommeltje en erg onduidelijk.”

Geloof je in drone delivery? Zo ja, wat zie je over 10 jaar gebeuren?

“Daar geloof ik wel in. Ik zie gereguleerde drone-snelwegen in de lucht voor me. Maar veiligheid lijkt me een belangrijk en lastig aspect.”

Wat vind je van de huidige regelgeving voor drones?

“Ik ben voorstander van een drone-brevet voor hobby-vliegers. Ook lijkt me het goed dat elke drone een 'nummerplaat' krijgt, daar ontkomen we niet aan. De ontwikkelingen van de machines gaat snel, hopelijk blijft de regelgeving niet achter waardoor liefhebbers het moeilijk wordt gemaakt om hun hobby uit te oefenen.”drone-video-van-het-jaar-2015-drones-award-nominatiesdrone-video-van-het-jaar-2015-drones-award-nominaties Tot en met 30 november 2015 kun je stemmen op jouw favoriete “Drone Video van het Jaar 2015”. Stemmen kan via:

. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie