Australia Post heeft aangekondigd volgend jaar te beginnen met het testen van drones voor pakketbezorging. De Australische posterij heeft een fonds vrijgemaakt van $14 miljoen voor technologische innovatie zoals dronebezorging en 3D-printing. australia-post-company.

Drones

De drones met een prijskaartje van $10.000 per stuk, kunnen pakketten tot maar liefst 10 kilo bezorgen over een afstand van 25 kilometer. Voorlopig is Australia Post van plan om te gaan testen met pakketten tot 2 kilogram van klein formaat.

Direct op je deurmat

"De drones voldoen aan alle veiligheidseisen, hebben backup motoren en maken gebruik van GPS-coördinaten. We kunnen het pakket op je deurmat afleveren.", vertelt Australia Post CEO Ahmed Fahour trots aan AFR. "In 2016 zal er een test starten met onze vaste klanten."australia-drones-down-underaustralia-drones-down-under

Nieuwe technologieën

Volgens Fahour zijn drones maar één van de nieuwe technologieën waar Australia Post momenteel naar kijkt. Vandaag maakte hij bekend dat Australia Post een fonds van $14 miljoen (20 miljoen Australische dollar) heeft vrijgemaakt om de laatste technologieën te integreren in het bedrijf.

3D Printing

Zo bekijkt Australia Post ook de mogelijkheid om 3D printers aan te bieden in hun postkantoren. "Sommige dingen, zoals huishoudelijke artikelen, kun je dan direct uitprinten in plaats van te moeten wachten op je bestelling.", zegt Fahour. "Dit is de nieuwe wereld, de technologische revolutie in tegenstelling tot de industriële revolutie."

Foto header: Janusz Molinski

0 Reacties

    Plaats een reactie