T-Mobile doet onderzoek of een nieuwe geïntegreerde simkaart kan zorgen voor een versneld aanvraagproces voor het vliegen met drones. Op dit moment duurt het nog erg lang voor bedrijven zoals T-Mobile voordat een aanvraag om een drone te gebruiken bij bijvoorbeeld inspecties goedgekeurd wordt.

Doeleinden

De simkaart kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ten eerste wordt hierdoor het aanvraagproces voor het zakelijk gebruik van drones versneld. De sim wordt dan namelijk geregistreerd bij luchtvaart- en telecomautoriteiten. Hierdoor zijn de autoriteiten op de hoogte van eventuele drone vluchten voor bijvoorbeeld inspecties. Tot nu toe moet er bij elke drone vlucht een aanvraag gedaan worden bij de NLA (Nederlandse Luchtvaart Autoriteit). Daarnaast kunnen er ook andere functies aan de simkaart toegevoegd worden. Drones zijn populair, maar ook negatieve zaken zoals bijna botsingen met vliegtuigen zijn vaak nieuws van de dag. T-Mobile geeft aan dat er ook eventueel functies zoals geo-fencing aan de simkaart toegevoegd kunnen worden. Hierdoor worden drones uit no-fly zones zoals vliegvelden geweerd. geo-fence-t-mobile-960x500geo-fence-t-mobile-960x500

T-Mobile

T-Mobile maakt al langer gebruik van drones. Sinds september 2014 testen ze het gebruik van onbemande vliegtuigjes bij inspectie van zendmasten. Uit die testen kwam naar voren dat drones een stuk efficiënter, maar ook veiliger zijn. Het controleren van zo'n zendmast wordt vaak met behulp van een hoogwerker gedaan. Dit brengt risico's met zich mee. Een drone kan het inspectieproces een stuk veiliger uitvoeren. Ten slotte is het een stuk goedkoper aangezien het onbemande vliegtuigje aanzienlijk minder tijd nodig heeft voor de inspectie.

0 Reacties

    Plaats een reactie