In Noord-Amerika heeft The National Ski Areas Association (NSAA) een verbod op drones in skigebieden geadviseerd. Veel skiresorts lijken die raad op te volgen en voeren het nieuwe beleid in. De NSAA verbindt ruim 330 Noord-Amerikaanse skigebieden met elkaar.

Bang

Veel skigebieden zijn bang voor het gebruik van de onbemande luchtvaartuigjes. De drones zijn makkelijk mee te nemen en je kunt er prachtige beelden mee maken. Door technische hoogstandjes hoef je een drone al bijna niet meer te besturen. Veel drones vliegen autonoom in verschillende vliegstanden waardoor deze ideaal zijn voor het vastleggen van jouw afdaling. De stijging in het aantal drones loopt steeds verder op en de Federal Aviation Administration (FAA) in Amerika verwacht dat er deze kerst zo’n 1 miljoen drones over de toonbank vliegen.

Voorbeeldbeleid

De NSAA heeft een voorbeeldbeleid gepubliceerd die door vele skigebieden al is overgenomen totdat er een beter en gedetailleerder beleid geschreven is. In het voorbeeldbeleid worden drones voor zowel professioneel als recreatief gebruik verboden. ski-gebieden-noord-amerika-verbieden-drones-nsaa-quadcopter-dji-inspire-1-skibril-2015ski-gebieden-noord-amerika-verbieden-drones-nsaa-quadcopter-dji-inspire-1-skibril-2015

Europa

Skigebieden in Europa hanteren per gebied nog verschillende regels omtrent het gebruik van drones. Naar verwachting zal er veel veranderen de komende periode en zal het aankomende wintersport seizoen moeten uitwijzen of er een verandering moet komen in drone gebruik in skigebieden van Europa.

Piste

Radio 538 DJ Coen Swijnenberg was er het afgelopen jaar nog op tijd bij toen hij met zijn DJI Phantom 2 een prachtige drone video maakte in de Alpen. Ook in het Franse Val d’lsère werd een drone video gemaakt. Hier vloog en filmde een Parrot Bebop drone in het drukbezochte skigebied.

0 Reacties

    Plaats een reactie