Op de crowdfunding website Kickstarter is een bijzonder project van start gegaan. Scudchasers is een team van gepassioneerde storm jagers. Zij hebben veel ervaring met tornado’s en zien dat de huidige waarschuwingssystemen erg gedateerd zijn. Via Kickstarter vragen zij een investering om deze systemen te verbeteren met behulp van drones en lasers.

Huidig systeem

Het huidige alarmsysteem is erg ouderwets en is sinds de jaren 50 onveranderd. Het systeem waarschuwt een zeer groot gebied en bereikt daarmee ook mensen die geen gevaar lopen. Hierdoor denken mensen sneller dat het alarm niet voor hun bedoeld is en schuilen niet voor het gevaar dat op de loer ligt. sirene-amerika-vs-gevaar-tornado-storm-scud-chasers-kickstarter-2015sirene-amerika-vs-gevaar-tornado-storm-scud-chasers-kickstarter-2015

Mobiele notificatie

Als toevoeging op het huidige systeem ontvangen mensen in de buurt van een tornado een mobiele notificatie. Dit werkt beter dan de sirenes zolang je in bezit bent van een mobiele telefoon en deze ook bij je draagt.

Mogelijkheden

Scudchasers wil de NWS waarschuwingssystemen naar een hoger level tillen met de nieuwe beschikbare technologieën. De drone technologie is de afgelopen tijd sterk ontwikkeld en kunnen oplossing bieden voor dit probleem. De mogelijkheden met drones zijn eindeloos en kunnen het leven van de mens verbeteren. Zo kunnen drones bijvoorbeeld op plekken komen die voor de mens moeilijk begaanbaar zijn.

Drone vloot

Schudchasers ontwikkelt het eerste ‘drone vloot tornado waarschuwingssysteem’. Er wordt een software programma ontwikkelt die ervoor moet zorgen dat een enkele persoon meerdere drones tegelijk kan besturen. Het plan is om deze drones te laten besturen door veteranen via het bedrijf VeterHands.org.

Veteranen

De non-profit organisatie VeterHands.org helpt veteranen die eervol zijn gestopt met hun dienst aan werk. Door ze op te leiden en training te geven kunnen zij vaak een goede carrière tegemoet zien. De veteranen moeten verschillende certificaten halen waaronder het HAM Radio operator licentie voor First Person View (FPV) vluchten.

Werking

De drones vliegen dichtbij een tornado en brengen deze in kaart met behulp van laser stralen. Op het pad die de tornado gaat afleggen vliegen drones in formatie om mensen te waarschuwen door middel van licht- en geluidssignalen. Er worden drie drones ontwikkeld met allen hun eigen functie. De Laser Drone, Light Drone en de Siren Drone zijn de drie drones die Scud Chasers wilt ontwikkelen. laser-light-siren-drone-quadcopter-storm-chasers-kickstarter-2015laser-light-siren-drone-quadcopter-storm-chasers-kickstarter-2015

Kickstarter

Door middel van het project op Kickstarter wil Scudchasers zich richten op de inzet van drones in één gebied. Hier vragen zij een investering van 105.000 dollar voor. Ondersteuners van het project kunnen geld investeren en krijgen hiervoor verschillende dingen terug krijgen afhankelijk van de investering. Zo krijg je voor investeringen tot 50 dollar een pet of T-shirt en bij een investering tot 10.000 dollar wordt een drone naar jou vernoemd of krijg je een drone wanneer deze uiteindelijk niet meer gebruikt wordt.

Gevaar

De planning is om de drones in de lente van 2016 de lucht in te krijgen. Wanneer de investering op tijd behaald wordt kunnen alleen software ontwikkelingen en de FAA regelgeving roet in het eten gooien.

0 Reacties

    Plaats een reactie