SkyPan, een Amerikaans luchtfotografiebedrijf, krijgt mogelijk een boete opgelegd van 1,9 miljoen dollar (1,7 miljoen euro). Mocht de boete daadwerkelijk uitgedeeld worden, gaat dit de boeken in als de hoogste boete ooit tot nu toe met betrekking tot drones.

Aanklacht

De aanklacht is dat SkyPan in twee jaar tijd (2012 tot 2014) 65 keer met een onbemand vliegtuigje heeft gevlogen waar het niet toegestaan is. Zo werd er bijvoorbeeld illegaal gevlogen boven Chicago en New York. Van de 65 geclaimde ongeautoriseerde vluchten waren er 43 in New York, dat bekend staat vanwege het drukke luchtruim. Daarnaast werd er door SkyPan gevlogen in de buurt van vliegvelden, waar in deze tijd veel commotie over plaatsvindt.

SkyPan

Karl Brewick, productie manager van SkyPan, wil echter nog geen commentaar geven, aangezien ze de zaak nog niet goed hebben kunnen bekijken. SkyPan heeft 30 dagen om te reageren na het ontvangen van de brief van de FAA. Er moet dan aangetoond worden dat er geen wetten zijn overtreden. skypan-aanklacht-schuldig-faa-615x350skypan-aanklacht-schuldig-faa-615x350

FAA

De FAA geeft aan dat SkyPan met zijn acties mensen in gevaar heeft gebracht. Daarnaast beschuldigt de FAA SkyPan van het vliegen zonder de benodigde apparatuur en goedkeuring. Er werd gevlogen zonder de benodigde goedkeuring van de luchtverkeersleiding en drones waren niet uitgerust met apparatuur zoals een radio en transponder.

Geo-fencing

De angst voor een ongeluk met bijvoorbeeld een vliegtuig neemt toe en daardoor wil de FAA dit soort gevallen voorkomen. Chuck Schumer, senior senator van New York, heeft onlangs nog aangegeven geo-fencing door te willen voeren om drones te verbannen uit no-fly zones zodat het niet meer mogelijk is om in de buurt van bijvoorbeeld vliegvelden te vliegen. In het eerste jaar van 2015 waren er namelijk al 650 drones gespot in de buurt van vliegtuigen. geo-fencing-skypan-615x350geo-fencing-skypan-615x350

0 Reacties

    Plaats een reactie