Afgelopen vrijdag heeft GroenLinks een filmpje op YouTube geplaatst om protest aan te tekenen tegen de aanleg van de snelweg A13/A16. Nu blijkt de vlucht illegaal te zijn volgens de Landelijke Eenheid van de politie.

Protestfilmpje

Arno Bonte, een raadslid van GroenLinks geeft aan dat hij zich niet bewust was van de regel, maar geeft aan dat er niemand in gevaar is gebracht met het protestfilmpje. In de video wordt met een drone het Lage Bergse Bos in beeld gebracht. Dit is het gebied dat verloren gaat als de snelweg A13/A16 daadwerkelijk wordt aangelegd. GroenLinks wil dit tegengaan omdat hierdoor één van de weinige overgebleven stukjes natuur rond Rotterdam verloren gaat.

Overtreding

Drone piloten zijn vaak op de hoogte van het feit dat er niet gevlogen mag worden boven bijvoorbeeld mensen en bebouwing. Ze vergeten echter vaak dat er ook niet in de buurt van gecontroleerde luchtruimen gevlogen mag worden, zoals het geval is in Rotterdam. In Rotterdam is het niet toegestaan om binnen een straal van 15 kilometer van Rotterdam Airport te vliegen. Op dit gebied is er dus een overtreding begaan, aangezien het Lage Bergse Bos (het gebied dat GroenLinks gefilmd heeft) 3,5 kilometer van de luchthaven ligt. groenlinks-protest-filmpje-rotterdam-airportgroenlinks-protest-filmpje-rotterdam-airport

Boete

Indien de politie onderzoek gaat doen naar dit voorval, kan de maker van de video een flinke boete verwachten. Vanwege het stijgende aantal incidenten door middel van drones zijn ook de hoogte van de boetes flink gestegen.

0 Reacties

    Plaats een reactie