De drone business is booming. Ook jongeren worden ontzettend aangetrokken tot deze nieuwe technologische ontwikkeling. Iedereen wil met zo'n van een afstand bestuurd vliegtuigje vliegen. Om deze redenen is het project Drone-Age tot stand gekomen. Drone-Age is een initiatief van RVO-Society waarbij jongeren uit Leuven en Asse (België) leren hoe een drone nu daadwerkelijk in elkaar zit en hoe ze er uiteindelijk zelf een kunnen bouwen.

Drone-Age

Het idee achter Drone-Age is om jongeren technische vaardigheden bij te leren omtrent drones. Een ander onderdeel van het project is om de jongeren in te laten zien hoe belangrijk het is om als team te opereren en samen problemen op te lossen. Drone-Age richt zich op jongeren in de leeftijdscategorie 12-18 jaar die in hun vrije tijd hiermee bezig willen zijn. Het is uiteindelijk de bedoeling dat ze weten hoe drones in elkaar zitten, ze kunnen besturen ten slotte er ook een kunnen bouwen. Het project kost in totaal 129.000 euro waarvan 64.500 euro gesubsidieerd wordt drone-bouwen-drone-age-kinderendrone-bouwen-drone-age-kinderen

Doelstellingen

Project Drone-Age is een partnerproject en heeft naast het onderwijzen van jongeren over drones, nog 3 andere concrete doelstellingen:

  • Twee drone-academies in Vlaams-Brabant realiseren, dit wordt door RVO-Society zelf gedaan.
  • Drone-Age voorziet in een zelf ontwikkelde opleiding om drone-coach te worden, zodat de jongeren goede begeleiding krijgen. Groep T, een partner, gaat zich hiermee bezig houden.
  • Promoten van drones. Deze taak ligt bij Flanders Smart Hub.

RVO-Society

RVO-Society, de initiatiefnemer van het project Drone-Age is een bedrijf dat zich inzet om techniek en wetenschappen onder de aandacht te brengen bij jongeren van 5-25 jaar. RVO-Society doet dit door expertise van bedrijven en onderzoeksinstellingen om te zetten in projecten etc. voor de doelgroep (jongeren 5-25 jaar) rvo-society-kinderen-dronesrvo-society-kinderen-drones

0 Reacties

    Plaats een reactie