De drone markt is booming en veel bedrijven willen hier een graantje van meepikken. Er komen daarom geregeld nieuwe producten op de markt. Éen van die nieuwe producten is de Byrd van ProDrone Technology Company.

Specs

De Byrd onderscheidt zich van de concurrenten op meerdere fronten. Ten eerste is hij eenvoudig mee te nemen doordat de armen en propellers ingeklapt kunnen worden. Daarnaast kan het vliegtuigje door middel van een 14.2V lithium batterij ongeveer een half uur in de lucht blijven, wat ongeveer 5 minuten langer is dan de populaire DJI Phantom-serie. Ook is het mogelijk om de gimbal te vervangen voor een andere, zodat die goed afgestemd kan worden op de camera. Ten slotte is de payload opvallend te noemen. De Byrd kan maar liefst 2 kg tillen. prodrone-byrd-inklapbaar-615x350prodrone-byrd-inklapbaar-615x350

Verschillen

De Byrd komt in 3 modellen op de markt; de Standard, Advanced & Premium. Het verschil tussen deze 3 modellen zit hem in de kwaliteit van de camera, het bereik en de features. De Standard wordt geleverd inclusief een camera die in 1080p/60fps kan filmen. Bij de Byrd Advanced zit een GoPro gimbal inbegrepen. De Premium is met een 4K-camera een must voor de echte drone liefhebber. Daarnaast verschilt het bereik tussen de 3 modellen. De Standaard heeft een bereik van 500 meter, de Advanced & Premium hebben beide een bereik van 2 km. De Advanced & Premium beschikken tevens over een Follow Me functie, de Standard niet. prodrone-byrd-specs-615x350prodrone-byrd-specs-615x350

Overeenkomsten

Alle modellen zijn uitgerust met GPS, waardoor het over functies beschikt zoals point of interest, voorgeprogrameerde vliegroutes en return to home. Daarnaast is het mogelijk om met twee controllers één Byrd te besturen. Éen controller wordt gebruikt voor het besturen van de drone en de andere controller beweegt de camera. De beelden kunnen op 3 schermen tegelijk worden bekeken.

Prijs

De officiële prijs en releasedatum is nog niet bekend, dat wordt later dit jaar bekendgemaakt. De verwachting is echter dat de Standaard rond de 800 euro gaat kosten en de Premium ongeveer 3.000 euro.

1 Reacties

  1. ProDrone kondigt nieuwe drone aan_ de Byrd - Aluvicro - Drone News

    […] Via_: Drone.nl […]

Plaats een reactie