Tijdens de wedstrijd België-Israël probeerde twee personen met een drone en een daaraan vastgemaakte Palestijnse vlag over het stadion van België te vliegen. De politie had elke vorm van demonstratie verboden en hield daarom de betreffende personen aan.

De wedstrijd

Op dinsdag vond de de kwalificatiewedstrijd België-Israël plaats voor het EK van 2016 in Frankrijk. De wedstrijd werd gespeeld in het Koning Boudewijnstadion te Brussel. De wedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 in het voordeel van België gewonnen. Zij zijn door deze overwinning de nieuwe nummer 1 van de wereld. De wedstrijd was ook de best bekeken wedstrijd van de kwalificatiereeks en de tiende best bekeken wedstrijd van België ooit.

Demonstratie

Voorafgaand aan de wedstrijd Belgie-Israël vond er een demonstratie plaats door pro-Palestijnse vereniging Palestina Solidariteit. Volgens de Palestijnen is het niet eens mogelijk om op een fatsoenlijke manier de voetbalsport uit te voeren in Palestina vanwege Israël. Er was echter door de stad Brussel aangegeven dat demonstreren verboden was en er golden ook strengere veiligheidsregels vanwege het verhoogde veiligheidsrisico bij deze wedstrijd. Twee personen lapten deze regels aan hun laars en probeerden met een drone en een daaraan vastgemaakte Palestijnse vlag over het stadion in Brussel te vliegen. Ze werden vervolgens aangehouden door de politie.

Servië-Albanië

Afgelopen jaar was er ook een geval waarbij een drone met een vlag over een voetbalstadion vloog. Het ging in dit geval om de Albanese vlag die tijdens de beladen wedstrijd Servië-Albanië ineens over het veld zweefde. Nederlander Dick Advocaat was op dit moment nog trainer bij Servië. Albanese supporters waren niet welkom in het stadion maar probeerden toch van zich te laten horen middels deze vlag. De Servische verdediger Stefan Mitrovic was duidelijk geïrriteerd en trok de vlag van de drone af en gooide hem weg. Vervolgens liepen de gemoederen hoog op en ontstond er een ruzie op het veld. De wedstrijd werd uiteindelijk definitief gestaakt. Servië-Albanië-drone-vlagServië-Albanië-drone-vlag

0 Reacties

    Plaats een reactie