'Fly away's'; een vervelende situatie waar menig drone bestuurder een keer mee te maken krijgt. Om deze reden is er een nieuwe website opgedoken: Registreerjedrone.nl. Deze website zorgt ervoor dat het onbemande vliegtuigje een grotere kans heeft om terug te keren bij de rechtmatige eigenaar.

Registreer Je Drone

Registreerjedrone.nl is een intiatief van Marc Went. Hij merkte op dat er nog vaak situaties voorkomen zoals een fly away waarna de drone nooit meer terugkeert bij de eigenaar. Zo kwam hij op het idee om 'Registreer je Drone' te lanceren, een website waar de drone bestuurder middels een formulier anoniem zijn/haar gegevens in kan vullen. Vervolgens wordt er een DroneCode (registratienummer) aan je drone toegekend en als sticker naar je toegezonden. Deze sticker plak je vervolgens op je drone en wanneer iemand je UAV vindt kan hij hem via Registreerjedrone.nl als gevonden opgeven. Er wordt dan een melding naar de rechtmatige drone eigenaar toegestuurd. De gegevens van de drone eigenaar blijven anoniem, slechts de gegevens van de vinder worden bekend gemaakt. registreer-je-drone-drones-quadcopterregistreer-je-drone-drones-quadcopter

Concurrent

De concurrent van Registreerjedrone.nl is Dronegevonden.nl. Het verschil tussen deze 2 websites zit hem echter in de anonimiteit. Bij Registreerjedrone.nl blijft de drone eigenaar anoniem, bij dronegevonden.nl niet. Marc Went geeft aan dat anonimiteit belangrijk is omdat je niet weet wat de vinder voor persoon is. Volgens Dronegevonden.nl zorgt anonimiteit er juist voor dat er vaker roekeloos gevlogen wordt, aangezien je gegevens niet te traceren zijn na het veroorzaken van schade bijvoorbeeld. Registreerjedrone.nl zal om deze reden ook coöpereren met de politie indien er een geregistreerde drone gevonden wordt (die bijvoorbeeld schade heeft veroorzaakt), en een melding hiervan bij de politie wordt gedaan.

0 Reacties

    Plaats een reactie