Bij het inzetten van militaire drones denk je al gauw aan oorlogsvoering met drones. Afgelopen weekend heeft het 80 UAV Squadron van de Belgische Defensie drones ingezet bij de zoektocht naar olie van het gezonken vrachtschip Flinterstar. Tot vandaag is er nog steeds geen duidelijkheid over de hoeveelheid olie dat gelekt is na een aanvaring van het schip. De drones cirkelen een week lang boven het wrak om dit in kaart te brengen. 80-uav-squadrone-defensie-belgie-flinterstar-type-b-hunter-2015.

Oliesporen

De drones van het 80 UAV Squadron vlogen afgelopen weekend al om de oliesporen in kaart te brengen. Het gezonken schip Flinterstar had 125 ton dieselolie en 427 ton zware olie aan boord. Er is momenteel nog geen duidelijkheid over welke hoeveelheid daarvan al in de Noordzee gelekt is. De drones zullen daarom de komende week nog boven het wrak blijven vliegen.

Drones

Het 80 UAV Squadron van de Belgische Defensie vliegt met drones van het type B-Hunter. Normaliter zijn deze drones gestationeerd in Florennes, maar sinds begin september staan deze in Koksijde in het kader van de oefening ‘Silent Watch’. Daarbij voeren zij patrouillevluchten uit boven de Noordzee en geven ze informatie door aan het Maritiem Informatiekruispunt in Zeebrugge. besturing-80-uav-squadrone-defensie-belgie-flinterstar-type-b-hunter-2015besturing-80-uav-squadrone-defensie-belgie-flinterstar-type-b-hunter-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie