Het kan alleen in Amerika; eigen rechter spelen en vervolgens gelijk krijgen van de rechter. In Amerika heeft namelijk iemand een drone die boven zijn tuin vloog zonder pardon neergeschoten, en is vervolgens voor de aanklachten vrijgesproken.

Het voorval

William Meredith is de naam achter het bizarre voorval. Zijn buurman vloog met een onbemand vliegtuigje over Meredith's huis en Meredith besloot het heft in eigen handen te nemen. Hij was het beu en knalde de drone met een 10mm glock en een goed gemikt schot uit de lucht. Meredith geeft aan dat er sprake van privacy moet zijn in en rondom je eigen huis. Het voorval vond, heel ironisch, plaats in Bullitt County, gelegen in de Amerikaanse staat Kentucky. Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke situatie plaatsvindt. Er is al een aantal keren eerder vanwege soortgelijke redenen een drone uit de lucht geschoten.

Verhaal halen

Het duurde niet lang voordat de buurman met een aantal vrienden bij William Meredith op de stoep stond om verhaal te halen. Meredith was nog steeds bewapend en gaf aan dat er een volgend schietincident plaats zou vinden als ze niet weggingen. De buurman was echter nog steeds niet te spreken over het voorval en schakelde de politie in. Volgens de buurman gebruikte hij het vliegtuigje om een foto van het huis van zijn vriend te maken en ging het om een drone die meer dan 1800 dollar kost.

Arrestatie

Meredith is uiteindelijk gearresteerd door de politie en aangeklaagd voor vandalisme en het in gevaar brengen van mensen door zijn actie. Hij is nu echter vrijgesproken van deze aanklachten. De rechter gaf aan dat de privacy in het geding was en daarom was de actie geoorloofd. Meredith geeft daarnaast aan het hier niet bij te laten zitten en de eigenaar van de drone aan te klagen. verenigde-staten-politieverenigde-staten-politie

0 Reacties

    Plaats een reactie