Het Amerikaanse DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) is al een tijd bezig met het ontwikkelen van zelfvernietigende electronica. Nu zijn ze op het idee gekomen om een zelfvernietigende drone te maken die voor een breed scala aan operaties gebruikt kan worden. In de drone zit onder andere hardware waarvan de VS niet wil dat het in de handen van vijanden valt.

ICARUS

De zelfvernietigende drone wordt door DARPA ook wel ICARUS (Inbound, Controlled, Air-Releasable, Unrecoverable Systems) genoemd, verwijzend naar de Griekse mythologie. In de mythologie krijgt Icarus vleugels maar deze smelten uiteindelijk wanneer hij te dicht bij de zon komt waarop hij vervolgens neerstort in de Egeïsche Zee. De ICARUS heeft op het internet echter al de naam: 'Vampier drone' gekregen. De ICARUS kan voor verschillende doeleinden erg handig zijn. Zo biedt hij ondersteuning bij natuurrampen, door moeilijk bereikbare gebieden te voorzien van benodigde middelen. De zelfvernietigende drone is ook erg handig om bijvoorbeeld goederen naar soldaten in het veld te brengen. darpa-icarus-drone-goederen-615x350darpa-icarus-drone-goederen-615x350

VAPR-programma

De ICARUS is een technologische ontwikkeling die is voortgekomen uit het VAPR- (Vanishing Programmable Resources) programma van DARPA. In het VAPR-programma werd zelfvernietigende electronica ontwikkeld zodat dit niet in handen van de vijand valt. Dit programma is uiteindelijk een succes gebleken waardoor geavanceerde technologieën zoals de ICARUS nu mogelijk zijn. Met de ICARUS is het mogelijk om veiliger en tegen lagere kosten goederen te transporteren naar gebieden die deze middelen met spoed nodig hebben.

Criteria

Er zijn echter wel een aantal criteria's waar de ICARUS aan moet voldoen:

  • Hij moet in staat zijn om een 1.4 kg payload te dragen.
  • Dit moet met een accuratie van 10 meter binnen de van tevoren bepaalde landingsplaats.
  • Ze kunnen meer dan 150 km overbruggen wanneer ze van een ballon gedropt worden op een hoogte van 35.000 ft. (10.670 meter)
  • De voertuigen moeten binnen 4 uur (of binnen 30 minuten voordat de morning civil twilight aanbreekt indien de goederen in de nacht geleverd worden) na het leveren van de payload volledig verdwenen zijn.

Biologisch afbreekbare drone

Afgelopen jaar is er een drone ontwikkeld door studenten van de Universiteit van Stanford en Brown die ook afbreekbaar is. In dit geval is die echter biologisch afbreekbaar en wordt hij voor andere doeleinden gebruikt. Met deze nieuwe technologie wordt ingespeeld op het feit dat regelmatig een drone piloot zijn drone kwijtraakt. Plastic drones zijn schadelijk voor het milieu en doordat deze drone biologisch afbreekbaar is vindt er dan geen schade aan het milieu plaats

0 Reacties

    Plaats een reactie