In Hollywood heeft een drone een hoogspanningskabel geraakt waardoor voor een flink aantal mensen de stroom uitviel. In de nieuwsuitzending is te zien dat het om een zwarte DJI Inspire 1 drone gaat die de hoogspanningskabel geraakt heeft.

Stroomuitval

Gisteren heeft de Los Angeles County Sheriff's Department meerdere meldingen ontvangen over een man die met een drone in de hoogspanningslijnen van Sunset Boulevard gevlogen was. Dit bleek ook het geval te zijn, waardoor een flink aantal mensen met stroomuitval te kampen kreeg. Naar verluidt kwamen 647 klanten van SoCal Edison zonder stroom te zitten. De brandweer heeft vanwege het incident twee rijstroken van Sunset Boulevard af moeten sluiten.

Ontheffing

In 2014 heeft de FAA nog ontheffing verleend aan 6 bedrijven uit de film- en televisie-industrie in Hollywood. Hierdoor werd de eerste stap voor de Amerikaanse film- en televisie-industrie gezet met betrekking tot het gebruik van drones bij filmen. Er hebben tot dusver nog geen incidenten plaatsgevonden. FAA-Hollywood-615x350FAA-Hollywood-615x350

0 Reacties

    Plaats een reactie