Harvard-onderzoekers hebben in samenwerking met NASA een microdrone ontwikkeld die in de toekomst mogelijk een vervanging is voor de bij. Deze RoboBees kunnen de taak van het bestuiven van bloemen overnemen. Door de afnemende bijenpopulatie kunnen deze microdrones in de toekomst mogelijk nodig zijn.

Microdrone

De microdrone is ontwikkeld door Harvard-onderzoekers in samenwerking met NASA en weegt slechts 100 gram. De drone kan niet alleen maar vliegen, maar is ook in staat om in het water te duiken en te zwemmen. Het ontwerp is van de microdrone is berust op dat van een ornithopter (klapwiekvleugeltoestel) dat met een frequentie van 120 HZ zijn vleugels op en neer slaat. Onder water klappen zijn vleugels met een frequentie van 9 Hz.

Bijenpopulatie

Naast de civiele en militaire toepassingen noemen de onderzoekers de microdrone een mogelijke vervanging voor de afnemende bijenpopulatie. De microdrone kan de taak van het bestuiven van bloemen overnemen. Opvallend genoeg is de Engelse naam voor een mannetjesbij (dar) ook drone. robobees-harvard-drones-microdrone-nasa-bijen-nar-mannetjesbij-bestuiven-bloemen-vingerrobobees-harvard-drones-microdrone-nasa-bijen-nar-mannetjesbij-bestuiven-bloemen-vinger

0 Reacties

    Plaats een reactie