Rijkswaterstaat is van plan om een nieuwe snelweg aan te leggen. De snelweg (A13/A16) moet dwars door het Lage Bergse Bos aangelegd worden. GroenLinks is hier flink op tegen. Ze hebben daarom met een drone het gebied gefilmd wat verloren gaat indien deze snelweg er komt om mensen bewust te maken. De bedoeling is dat dit uiteindelijk veel handtekeningen oplevert die als protest aangeboden kunnen worden.

GroenLinks

Volgens Groenlinks houdt Rijkswaterstaat de mensen voor de gek door een veel te positief beeld te scheppen. Met de komst van de snelweg worden duizenden bomen gekapt en 10.000 mensen krijgen met de herrie en de stank van de auto's op de snelweg te maken.

Drone filmpje

GroenLinks wil daarom voorkomen dat deze snelweg er daadwerkelijk komt. Met een drone hebben ze het gebied in beeld gebracht waar de bomen gekapt worden om mensen zo te laten beseffen wat er dan echt verloren gaat. Aan het eind van het filmpje vraagt GroenLinks om tegen de komst van de snelweg te stemmen. Op dit moment zijn er meer dan 8.000 handtekeningen opgehaald. Het is mogelijk om de petitie te tekenen op A13A16NoWay.nl. Begin november worden de vergaarde handtekeningen aan de Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, aangeboden.

Het Lage Bergse Bos

Het Lage Bergse Bos is een van de weinige stukjes natuur rond Rotterdam. Het ligt in de Zuid-Hollandse gemeente Lansingerland en werd aangelegd in 1970. Het is een natuurgebied van 216 hectare en het is mogelijk om oog in oog te komen staan met loslopende Schotse Hooglanders. Zij zorgen namelijk voor een natuurlijke ontwikkeling. groenlinks-schotse-hooglanders-lage-bergse-bosgroenlinks-schotse-hooglanders-lage-bergse-bos

0 Reacties

    Plaats een reactie