Drones zijn niet alleen handig voor privé gebruik maar ook voor commercieel gebruik. De grootste schadeverzekeraar van België AXA en schadeafhandelingsbedrijf Dekra zien ook het voordeel van deze onbemande vliegtuigjes. Om een snel en efficiënt een beeld te krijgen van ontstane schade kunnen in sommige gevallen drones erg handig zijn.

Conservatief

Drones in de verzekeringssector is uniek te noemen, vanwege het traditiegetrouwe karakter waar de sector bekend om staat. Het is al helemaal uniek omdat het om bedrijven in België gaat en België van oudsher vrij conservatief is.

Samenwerking

Toch lijkt daar verandering in te komen. AXA en Dekra willen gaan samenwerken om drones in te gaan zetten bij het vasstellen van schade. Om dit mogelijk te maken moet echter wel eerst de wet veranderen, dit gebeurt naar verwachting eind dit jaar. Na deze wetsverandering is het mogelijk voor onder andere AXA en Dekra hun plannen door te zetten. samenwerking-axa-dekrasamenwerking-axa-dekra

Bijna klaar

AXA en Dekra zijn zelf al bijna klaar om deze nieuwe ontwikkeling door te zetten. Een expert van Dekra is al bezig met het behalen van de benodigde licentie te halen zodat er gevlogen mag worden. Ook zijn drones, inclusief camera, al ontwikkeld. Het is nu dus afwachten voor deze bedrijven tot de verandering van de wetgeving er door is.

Voordelen

Het is vanzelfsprekend dat verzekeraars de drones niet gaan inzetten voor kleine gevallen zoals een kleine botsing etc. Ze kunnen echter wel handig zijn om een snel een goed overzicht te geven van de schade in het geval van een kettingbotsing of bijvoorbeeld een natuurramp. Het voordeel van het inzetten van deze drones is dat de procedure aanzienlijk sneller is. Het kost namelijk niet veel tijd om een drone de lucht in krijgen. Er is tevens snel een goed overzicht van de schade die dan weer eventueel doorgespeeld kan worden naar andere instanties. Ten slotte is het ook een stuk goedkoper. verzerkering-belgië-drone-dronesverzerkering-belgië-drone-drones

0 Reacties

    Plaats een reactie