Drones zijn de afgelopen tijd steeds positiever in het nieuws. Mensen zien steeds vaker het nut van de onbemande luchtvaartuigjes in en het wordt steeds duidelijker dat drones een belangrijk gereedschap worden voor de mens. Over drones die worden gebruikt voor militaire doeleinden kijkt bijna niemand meer van op en het lijkt normaal te worden. Er vallen jaarlijks veel doden door het gebruik van drones voor militaire doeleinden. Om deze aantallen in kaart te brengen lanceerde Josh Begley, een journalist bij het Amerikaanse online magazin The Intercept, de app Metadata+ die het aantal sterfgevallen als gevolg van Amerikaanse drone-aanvallen bijhoudt. Apple heeft deze drone-app na anderhalf jaar uit de App Store verwijdert.

Metadata+

De applicatie gebruikte gegevnes van het Britse Bureau of Investigative Journalism, dat data verzamelt voor journalistieke doeleinden. Deze app liet aan de hand van kaarten en teksten zien waar Amerikaanse drone-aanvallen zijn geweest en hoeveel doden daarbij vielen. Volgens Apple vonden veel gebruikers de informatie verwerpelijk en heeft daarom de app verwijdert uit de App store.

Afgewezen

Toen Begley in 2014 zijn applicatie voor de eerste keer indiende bij Apple, onder de naam Drones+, werd hij vijf keer afgewezen voordat Apple de app in de App Store toeliet onder de nieuwe naam, Metadata+. De applicatie is nu door Apple verwijdert maar deze blijft voor huidige gebruikers nog wel actief. Begley heeft aangekondigd dat hij de app blijft updaten voor bestaande gebruikers. apple-verwijdert-drone-applicatie-metadata-plus-uit-app-store-josh-begley-10-2015apple-verwijdert-drone-applicatie-metadata-plus-uit-app-store-josh-begley-10-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie