De ontwikkelingen in de drone sector gaan op een razend tempo. Nieuwe drones schieten als paddenstoelen uit de grond en nieuwe technieken moeten ervoor zorgen dat drones veilig de lucht in kunnen. Om de handhavers niet machteloos te laten tegen de onbemande luchtvaartuigen wordt er ook hard gewerkt aan technieken om drones uit de lucht te halen. In Amerika is de DroneDefender ontwikkeld die drones op een veilige manier kan laten landen. drone-defender-dji-phantom-amerika-anti-battelle-overheid-2015.

Battelle

Battelle is werelds grootste non-profit organisatie op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en is de maker van de DroneDefender. De DroneDefender is een anti drone wapen die makkelijk te gebruiken is en door middel van radio frequenties een drone bevriest in de lucht en laat deze langzaam naar de grond dalen.

DroneDefender

De DroneDefender is een goedkope oplossing waarmee handhavers een drone veilig naar de grond kunnen brengen. Het wapen heeft een bereik van 400 meter en verstoort het signaal dat de drone heeft met de controller. Hierdoor zal de drone denken dat hij buiten het bereik van de piloot is en zal het veiligheidssysteem in werking gaan. Dit houdt in dat de drone blijft zweven, terug gaat naar home-point of een landing zal inzetten. Drones zonder veiligheidssystemen zullen waarschijnlijk gewoon blijven vliegen.

Gevaar weren

“Dit is precies het gereedschap dat we nodig hebben om veilig het gevaar van een drone tegen te gaan”, zegt Dan Stamm, onderzoeker en projectleider. “De DroneDefender beschermt ons tegen mensen die gevaar willen met drones. Hij kan ingezet worden voor verschillende doelen zoals; drones weren van het Witte Huis en ambassades, gevangenissen, scholen of historische gebouwen. Hij weert makkelijk en betrouwbaar het gevaar”, aldus Stamm.

Overheid

De Amerikaanse overheid is enthousiast over het ontwerp dat in 2016 gereed moet zijn. De DroneDefender zal alleen aan overheidsinstanties worden verkocht en alleen door handhavers gebruikt worden. drone-defender-dji-phantom-amerika-battle-politie-anti-battelle-overheid-2015drone-defender-dji-phantom-amerika-battle-politie-anti-battelle-overheid-2015

Andere oplossingen

Er zijn al meerdere ideeën naar voren gekomen om onbemande luchtvaartuigen uit de lucht te halen. Van speciale laser kanonnen tot speciale kogels. Deze manieren zorgen voor meer gevaar dan ooit omdat deze er voor zorgen dat de drone in stukken op de grond af komt en hiermee flinke schade kan toe richten.

0 Reacties

    Plaats een reactie