Het team van Air-Share weet het zeker; als men in Nederland nog langer van de drone hobby wil genieten, moet er wat gebeuren! Om deze reden is Air-Share.nl gelanceerd; een nieuw platform voor dronegebruikers. Op de website kan men o.a. zichzelf en hun drone registreren en kennis uitwisselen met mede-dronegebruikers. Op de betaversie van de website kunnen nieuwe gebruikers inmiddels een account aanmaken.

Drone platform

Sinds eind september is het mogelijk om jezelf, je drones en vluchten te registreren op Air-Share.nl. Deze partij heeft, in samenwerking met gelijkgestemden, besloten een platform op te zetten waarbij amateur-piloten de mogelijkheid krijgen zichzelf te laten zien. Aangezien er nogal wat hobbyisten gekke capriolen uithalen en regels overtreden, en er genoeg mensen zijn die wantrouwig zijn over drones, is dit volgens het team van Air-Share een basis voor een totaalverbod. De initiatiefnemers willen dit natuurlijk koste wat kost voorkomen. Air-Share.nl is opgericht om aan te tonen dat een groot deel van de amateurs goed op de hoogte is van de regelgeving en men openheid van zaken wil geven. airshare_screenshotairshare_screenshot

Doel en toepassingen

Het uiteindelijke doel van Air-Share.nl is om een serieuze gesprekspartner te worden voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Door aan te tonen dat serieuze hobby-piloten hun eigen verantwoordelijkheid nemen, een zelfregulerend platform op kunnen zetten en met elkaar kennis uitwisselen omtrent de drone wetgeving wil Air-Share een klankbord worden voor o.a. het ILenT en het ministerie. De huidige versie van Air-Share biedt gebruikers de volgende mogelijkheden: • Registreren van gebruikers/piloten; • Registreren van drone(s) (ook zelfbouw); • Controleren en registreren van vluchten; • Het terugkijken van vluchten en bijhouden van flight-log; • Het opgeven van een verloren of gestolen toestel; • Het inzien van regelgeving, kaart met CTR en no fly zones.

Initiatiefnemers

Air-Share is een initiatief van Huub van 't Pad Bosch, Sebastiaan van der Knijff en Martijn Jansen uit Hillegom. Met hun eigen werkervaring als basis zetten de heren zich in op het gebied van marketing, ICT en innovatie. Sebastiaan van der Knijff vliegt zelf sinds 1 jaar met een DJI Phantom 3 en is door de onduidelijkheid omtrent de drone regelgeving gebrand om een oplossing te vinden voor dit lastige vraagstuk.

Toekomst

In de toekomst wil het team van Air-Share de website voorzien van de volgende uitbreidingen:
• Het aanbieden van een collectieve verzekering voor aansprakelijkheid;
• Het aanbieden van cursussen via onze relaties;
• Het automatisch screenen van de vluchtlocatie met de CTR/ATZ gebieden.

Registratie

In de eerste 2 dagen van live-gang registreerden bijna 100 drone piloten zich op Air-Share.nl. Uiteraard is Air-Share erg trots op dit resultaat en gedreven om dit succes verder uit te breiden. Het registreren op de website is gratis.

0 Reacties

    Plaats een reactie