Vantage Robotics heeft een nieuw concept ontwikkeld dat te boeken moet komen te staan als de beste en meest veilige consumenten drone. Het is een drone genaamd Snap. Het onbemande luchtvaartuigje is erg licht en beschikt over een veilige behuizing van de propellors, waardoor het een stuk veiliger vliegen is. Met het oog op de constant veranderende regelgeving en de veiligheid die hoog in het vaandel staat, kan dit wel eens de drone van de toekomst zijn.

Modulaire bouw

De Snap heeft een modulaire bouw. Dit houdt in dat de drone eenvoudig op te vouwen is waardoor het onbemande luchtvaartuigje overal mee naar toe te nemen is. Een ander voordeel van deze modulaire constructie is dat Vantage Robotics nog met nieuwe modules komt voor bijvoorbeeld een hogere snelheid en het ontwijken van objecten. Deze modules kunnen dan gemakkelijk vervangen worden.

De Snap

De Snap beschikt over een 4K camera met een standaard bijbehorende super lichte gimbal. UltraHD neemt hij op in 30 fps en 1080p in 120 fps. Tevens kan het vliegtuigje ruim 50 km/u behalen en dit 20 minuten volhouden met de batterij. Het besturen van deze drone gaat zoals gewoonlijk via je smartphone of met een controller. Een van de grote voordelen van dit luchtvaartuigje is dat hij erg licht is. Met 500 gram is hij een stuk lichter dan bijvoorbeeld de DJI Phantoms, wat ten goede komt aan de veiligheid. Tevens zijn de vier propellors beschermd met een veilige behuizing. Zo worden incidenten, zoals Enrique Iglesias die bijna zijn vinger verloor tijdens zijn concert, voorkomen. enrique-iglesias-drone-dji-inspire-1-quadcopter-ongeluk-bloed-vingersenrique-iglesias-drone-dji-inspire-1-quadcopter-ongeluk-bloed-vingers

Tobin Fisher

Tobin Fisher, oprichter van Vantage Robotics, claimt dat iederen de Snap kan besturen, ook als je onervaren bent. De drone is zo ontwikkelt dat hij uit elkaar valt bij een crash, dit moet de impact van de crash verminderen. Vervolgens is de Snap weer eenvoudig in elkaar te zetten. Een andere belangrijke feature die de Snap heeft is dat hij geprogammeerd kan worden om snel in cirkels te draaien om de persoon die de drone bestuurt.

Prijs

Als je de Snap pre-ordered kost het onbemande luchtvaartuigje 895 dollar. De Snap is via de website van Vantage Robotics te pre-orderen Na 22 september vervalt de early bird prijs echter en gaat hij echter 1295 dollar kosten.

1 Reacties

  1. Jan Erik de Groot

    Leuk initiatief! Fijne beelden ook van Enrique haha!

Plaats een reactie