De SKEYE Pico Drone, zo wordt de nieuwe kleinste drone ter wereld genoemd. Het Nederlandse bedrijf TRNDlabs mag deze primeur op zijn conto schrijven. Met 2,2 bij 2,2 centimeter mag de Pico Drone zich officieel tot kleinste drone ter wereld bekronen en hij weegt maar liefst 7 gram! Gerard Nieuwenhuis, oprichter van TRNDlabs, is ambitieus maar wil zijn drones echter wel als impulsaankopen blijven verkopen. Ze zijn nog bezig met de ontwikkeling van een 150 dollar kostend onbemand vliegtuigje met een 5 megapixel camera, maar veel duurder moeten ze niet worden. .

Gerad Nieuwenhuis

Nieuwenhuis heeft in zijn vroegere jaren al eerder een webshop gehad. Hij is begonnen met het verkopen van iPhone accessoires en andere kleine dingen. Vanwege de geringe marges op deze producten is hij echter op zoek gegaan naar iets nieuws. Hij kwam erachter dat de drone markt booming was, en begon zo aan de ontwikkeling van de SKEYE-serie samen met zijn vriend Albert van der Maat.

TRNDlabs

TRNDlabs is een bedrijfje uit Overijssel die afgelopen jaar flinke successen heeft geboekt. Zo werden ze onder andere benaderd door Urban Outfitters, een Amerikaanse winkelketen, die nu de SKEYE drones in meer dan 200 filialen verkoopt. Ook Lafayette uit Frankrijk heeft al interesse getoond in de kleine vliegende drones. De vliegtuigjes zijn daarnaast ook te koop in de webshop van TRNDlabs.

Grote broertjes

De Pico Drone heeft nog twee grote broertjes, de SKEYE Mini Drone en de SKEYE Nano Drone. De Mini Drone is met 99 dollar iets duurder dan de 49 dollar kostende Nano Drone. De Mini Drone beschikt echter over een camera, de Nano Drone niet.

Marketing

TRNDlabs heeft dit succes bereikt zonder het gebruik van veel marketingtools. Ze hebben eerst zelf een aantal grote bedrijven benaderd, en nu nemen klanten zelf contact op met TRNDlabs. Van financiële zekerheid is op dit moment nog geen sprake volgens Nieuwenhuis, ze steken op dit moment het geld voornamelijk in het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve producten.

2 Reacties

  1. Frank

    zelf ontwikkeld of gewoon een "white label" geïmporteerd uit China en onder eigen naam verkopen ? http_//www.geekbuying.com/item/Ultra-MINI-D1-Quadcopter-4CH-2-4G-6-Axis-Gyro-RC-Drone-Mode-2---Blue-348852.html https_//youtu.be/RkInO7EJoXk

  2. Tinus

    Precies, ff wat googlen en je hebt er maar liefst 3 voor minder dan 50 euro !!! Zelf ontwikkeld....? Naaaaaahhh....

Plaats een reactie