Ook Qualcomm wil een graantje meepikken van het potentieel dat de drones markt te bieden heeft. Zij ontwikkelen een chip die ondersteuning biedt aan verschillende features van onbemande luchtvaartuigjes. Qualcomm is onder meer bekend van het ontwikkelen van processors voor de smartphonemarkt.

Snapdragon Flight

Qualcomm heeft gisteren de Snapdragon Flight aangekondigd, een chip speciaal ontwikkeld voor drones en robots. Deze chip is gebaseerd op een snapdragon 801 processor. Op dit moment is het in elkaar zetten van een drone nog relatief lastig, aangezien componenten door verschillende fabrikanten geleverd moeten worden. De Snapdragon Flight brengt hier verandering in. De chip brengt al deze technologieën samen waardoor drones in de toekomst lichter, kleiner, makkelijker te gebruiken en goedkoper zijn. Met de Snapdragon Flight is er ook sprake van een langere accuduur. snsn

Features

Consumenten van drones wilen steeds meer. De Snapdragon Flight ondersteunt dan ook de meest geavanceerde features:

  • Ultra HD in een 4K resolutie
  • Geavanceerde communicatie en navigatie
  • Camera en sensor ondersteuning
  • Technologie waarbij de batterij snel opgeladen wordt

Yuneec

Qualcomm kondigt aan dat Yuneec, een leider in de consumenten drone markt, één van de eerste bedrijven is die de Snapdragon Flight in zijn drones gaat monteren. Opvallend is echter dat Intel, een grote concurrent van Qualcomm, ongeveer 2 weken geleden nog meer dan 50 miljoen dollar investeerde in Yuneec. Volgens de planning van Yuneec komt er in 2016 een drone uit die gebruik maakt van deze chiptechnologie.

0 Reacties

    Plaats een reactie