Studenten van de Naval Postgraduate School sturen 51 onbemande luchtvaartuigen de lucht in, bestuurd door slechts 1 piloot. Door middel van speciale software kunnen deze drones instructies naar elkaar doorsturen, waardoor het mogelijk was om dit recordaantal drones tegelijk te besturen.

Experiment

De studenten van de Naval Postgraduate School hebben een bijzonder experiment uitgevoerd. Door middel van een soort vluchtleidingssysteem, verbonden met wifi-apparatuur, worden er opdrachten doorgegeven aan de andere participerende drones. De onbemande vliegtuigjes kunnen zelfs door middel van deze software onderling met elkaar communiceren Op deze manier hebben ze het voor elkaar gekregen om 51 (!) aangepaste Zephyr-2 drones tegelijk de lucht in te krijgen in een tijdsbestek van 28 minuten. Elke 33 seconden werd er een drone de lucht in geschoten.

Nieuwe experimenten

De studenten van de Naval Postgraduate School vermeldden echter dat dit nog één van de meest eenvoudige experimenten van het programma was. In de nabije toekomst is het de bedoeling dat de drones zelfs eigen beslissingen kunnen nemen. Hier wordt met veel nieuwsgierigheid naar uitgekeken!

0 Reacties

    Plaats een reactie