Festival Urban Waves was de aangewezen plek om een drone te testen om de veiligheid te verbeteren. Dit werd gedaan door de politiezone VLAS. Er werd daarnaast ook gebruik gemaakt van 3 vaste camera's en een ANPR-camera (scant kentekens van voorbijrijdende voertuigen). Deze technologische innovaties moeten uiteindelijk de veiligheid ten goede komen. Tevens werd er gebruik gemaakt van een drugshond.

Urban Waves

Het festival Urban Waves, dat plaatsvindt na de De Grote VerLEIEding (verschillende festiviteiten), trekt naar verwachting 8.000 bezoekers en wordt gehouden in het Budapark te Kortrijk. Er waren ondere andere optredens van The Subs en Raving George, wat geen onbekende namen zijn voor de jeugd. Urban-waves-festival-615x350-drones-drone-quadcopterUrban-waves-festival-615x350-drones-drone-quadcopter

Test

Om dit festival in goede banen te laten verlopen werd er door de politie een test uitgevoerd. Er werd bijvoorbeeld een sherpacamera aan een paal van de Groeningebrug en de Collegebrug gehangen. Daarnaast werd er ook gebruik gemaakt van een drone die voor beeldmateriaal zorgde. Dit onbemande vliegtuigje werd bestuurd door een bedrijf die hier legaal mee mag vliegen.

Analyse

De beelden werden doorgestuurd naar het kantoor dat opgesteld was in de buurt van waar het festival plaatsvond en die beelden werden vervolgens geanalyseerd. Zo kunnen ze onder andere gebruikt worden om personen op te sporen die bijvoorbeeld ruzie veroorzaken. Ook werden de aanwezige politieagenten die op het festival waren aangestuurd door middel van een tracker-systeem. Niet alleen festivals worden gebruikt voor de tests. Er staat een volgende test op de planning bij de Kortrijkse autorally.

Geslaagd

De politie noemde de test geslaagd. Ze maakten daarnaast ook gebruik van een drugshond, die ook effectief bleek. Maar liefst 600 bezoekers werden gecontroleerd waarvan er 40 uitgepikt werden door de drugsopspoorder. 26 daarvan bleken schuldig aan drugsbezit en kregen vervolgens een proces-verbaal. 14 waren vals positief, dit houdt in dat ze niet schuldig waren aan drugsbezit maar er wel mee in aanraking waren geweest. Urban-waves-festival-drugshondUrban-waves-festival-drugshond

0 Reacties

    Plaats een reactie