Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Nigel Wilson is hier een uitstekend voorbeeld van. Na meerdere waarschuwingen van de politie bleef hij de regels overtreden door onder andere voetbalwedstrijden met zijn drone te filmen en op zijn YouTube-kanaal te plaatsen.

Overtredingen

Nigel Wilson, volgens zijn advocate een dronehobbyist, werd schuldig bevonden aan 9 overtredingen; het filmen van Engelse voetbalwedstrijden en toeristen attracties zonder daarbij de drone in het zicht te houden. In eerste instantie werd hij voor 17 overtredingen aangeklaagd, echter was er in sommige gevallen onvoldoende bewijs.

Boete

Hij kreeg een boete van 1800 pond (+/- 2450 euro) opgelegd. Het bijzondere aan dit geval is dat dit de eerste persoon was in Engeland die vervolgd werd door de CPS (Crown Prosecution Service) voor het overtreden van de drone regelgeving, na een door de politie geleide opsporing. Boete-wilson-arrestedBoete-wilson-arrested

Wedstrijden

Een aantal wedstrijden die Wilson gefilmd heeft zijn bijvoorbeeld:

  • Liverpool vs Ludogorets: 16 september
  • Arsenal vs Tottenham Hotspur: 27 september
  • Manchester City vs Tottenham Hotspur: 18 oktober

Risico's

De rechtbank haalde naar voren dat Wilson het publiek met zijn acties in gevaar bracht. Hij kan de controle over het zoemende onbemande vliegtuigje verliezen, met veel risico tot gevolg. Ook werd er vernomen dat politiepaarden (bij de wedstrijd Liverpool vs Ludogorets) op hol sloegen door het geluid van de drone. De reactie van Wilson was dat er altijd risico's zijn bij zo'n soort activiteiten.

Regelgeving

De regelgeving omtrent drones geeft aan dat er niet binnen 150 meter van een bebouwd gebied, binnen 150 meter van een mensenmassa met meer dan 1000 mensen, en binnen 50 meter van een vaartuig, voertuig etc. die niet onder controle is van de drone bestuurder gevlogen mag worden. Ook moet er te allen tijde zicht op de drone behouden worden. Wilson overtrad beide van deze regels, na meerdere waarschuwingen van onder andere de politie door het afpakken van zijn drones, en kan daarom nu deze flinke boete afrekenen. Regelgeving-wilson-arrestedRegelgeving-wilson-arrested

0 Reacties

    Plaats een reactie