Drones zijn een relatief nieuw begrip in de wereld van technologie. Techonologie verandert echter voortdurend en deze onbemande luchtvaartuigjes dus ook. Er zijn al verschillende ontwikkelingen voor deze vliegende fenomenen opgedoken, die menig mens doen verbijsteren.

Universiteit California-San Diego

De Universiteit van California-San Diego claimt nu te weten hoe drones in de toekomst voor het oog bijna niet eens meer zichtbaar zijn. Zij komen met een Harry Potter-achtige mantel die er voor moet zorgen dat het luchtvaartuigje, maar ook andere objecten, vrijwel onzichtbaar zijn. Onzichtbaarheid klinkt natuurlijk als iets magisch, maar dit is het in feite niet. Er wordt namelijk gewoon slim gebruik gemaakt van het manipuleren van het brein.

Andere functies

Naast onzichtbaarheid heeft de mantel ook nog andere functies. Zo kan het bijvoorbeeld zonne-energie concentreren en de signaalsnelheid van optische communicatie verhogen. Volledige onzichtbaarheid is in de hedendaagse technologie echter nog niet mogelijk, al lijkt het wel een mogelijkheid sinds de vorderingen op dit gebied.

Het concept

Het concept is een mantel bestaande uit een super dun Teflon deken met daarop vastgemaakte kleine stukjes sterk reflecterend keramiek. Het verschil tussen dit concept en eerdere bedrijven die met een dergelijk idee kwamen, is dat dit model minder licht absorbeert. Onzichtbare-drone-mantel-university-of-california-san-diegoOnzichtbare-drone-mantel-university-of-california-san-diego

Voordelen

Het voordeel van het feit dat deze mantel minder licht absorbeert is dat dit de helderheid ten goede komt. Bij de voorgaande vergelijkbare ideeën was er regelmatig sprake van een soort schaduw wanneer er teveel licht geabsorbeerd werd. Een ander voordeel van deze mantel is dat het geen elektronisch of infrarood spoor achterlaat. Voor het Amerikaanse HDIAC (Homeland Defense and Security Information Analysis Center) is dit dus uitermate interessant, aangezien dit het eenvoudiger zou maken om de radar van eventuele vijanden te ontwijken. Ten slotte is dit concept een stuk minder dik. Bij de voorgaande mantels waren er teveel lagen materiaal nodig, waardoor de mantel uiteindelijk dikker was dan het object zelf.

1 Reacties

  1. RCtesting.tv

    kunnen jullie me droom waarmaken willen jullie een nieuws stukje over deze video maken https_//www.youtube.com/watch?v=9hNhBUzqm_4 aub het is een filmpje van ameland met gopro hero 4 en dji phantom 1

Plaats een reactie