Dankzij de vele ontwikkelingen op het gebied van drones is het sinds een tijd mogelijk om het beeld van de drone live te volgen via je smartphone of tablet. Deze zijn makkelijk te bevestigen op de controllers van populaire drones als de DJI Inspire 1, DJI Phantom series, Parrot Bebop, 3D Robotics Solo smartdrone, etc. In zonnige weersomstandigheden is het scherm van je smartphone of tablet vaak moeilijk af te lezen en maakt het dragen van een zonnebril dit zelfs nog moeilijker. Daarop hebben de makers van de NoonWear wat bedacht. Via Kickstarter zoeken zij naar investeringen voor hun NoonWear zonnebril voor elektronische apparaten.

Idee

De makers kwamen op het idee nadat zij het scherm van hun laptop en mobiele telefoon steeds moeilijk af konden lezen wanneer de zon scheen. Het gebruik van een zonnebril deed hier nog een schepje bovenop en zorgde ervoor dat het scherm helemaal moeilijk af te lezen was. Zij bedachten een speciale zonnebril om dit probleem op te lossen, met succes. ipad-zon-bescherming-kap-sun-cover-dji-phantom-controlle-noonwear-kickstarter-verschil-2015r (1)ipad-zon-bescherming-kap-sun-cover-dji-phantom-controlle-noonwear-kickstarter-verschil-2015r (1)

Vrienden

In de eerste instantie was de NoonWear bril uitsluitend voor eigen gebruik bedoeld, maar nadat een aantal vrienden ook graag een exemplaar wilde hebben besloten de jongens via Kickstarter een investering aan te vragen om het product daadwerkelijk op de markt te brengen.

Filters

Er zijn twee type NoonWear brillen te onderscheiden. Een versie voor het gebruik van een laptop en een ander heeft specifieke filters voor smartphones en tablets. De technologie stemt de polariserende filters af om al het licht van het LCD-scherm te versterken en het zonlicht te demmen. Hierdoor ontstaat een drastische verbetering van de zichtbaarheid van elektronische schermen in heldere omstandigheden. Een bril met sterkte op maat is via de website van de makers te verkrijgen.

Drones

Hobby drones beschikken steeds vaker over functionaliteiten die te koppelen zijn met je smartphone of tablet. Omdat de hobby voornamelijk buiten uitgeoefend wordt, ervaren veel drone piloten de hinderlijke zon in hun scherm. Daarvoor zijn speciale kappen verkrijgbaar waardoor je hier minder last van hebt. Ook al richten de makers van de NoonWear zich niet specifiek op drone piloten, toch kan hun product uitkomst bieden voor deze doelgroep. ipad-zon-bescherming-kap-sun-cover-dji-phantom-controlleripad-zon-bescherming-kap-sun-cover-dji-phantom-controller

Kickstarter

De NoonWear zonnebril is vanaf nu te koop via Kickstarter. Het exemplaar voor de laptop kost 50 dollar en de variant voor smartphone en tablet kost je 65 dollar. De makers hebben nu ruim 3.000 dollar opgehaald en hebben nog een lange weg te gaan voordat zij hun doel van 80.000 dollar bereiken. Daarvoor hebben zij nog 21 dagen.

652524341/noonwear-sunglasses-for-electronic-displays

0 Reacties

    Plaats een reactie