Er is op Indiegogo weer een nieuw interessant concept opgedoken; de FLYBi. De belofte is dat het de eerste drone is die écht autonoom vliegt. Het is mogelijk om de drone te besturen met een VR- (Virtual Reality) bril. Voor de mensen met een zwakke maag misschien een iets mindere optie dus.

Oplaadstation

Dit concept trekt, naast het besturen met een VR-bril, de aandacht vanwege zijn unieke oplaadstation, waar drie batterijen in kunnen. Als de batterij bijna leeg is, vliegt de FLYBi uit zichzelf terug naar het basisstation waar hij vervolgens een nieuwe batterij haalt.

Besturing

De optionele besturing door middel van een armband is ook opvallend te noemen. Het is principe een soort joystick met een 1,8-inch display. Het is ook mogelijk om de FLYBi te besturen door middel van een app, die beschikt over verschillende functies zoals; voorgeprogrammeerde vliegroutes, Follow Me en handmatige bediening.

FLYBi - A Drone that takes you to an Aerial Adventure from FLYBi Drone on Vimeo.

FPV

Met de FLYBi probeert het team de beloftes van bijvoorbeeld de Oculus Rift, zoals het vliegen met FPV (first-person view), te vervullen. De VR-bril filmt in 1080p en met een 12MP camera. Deze beelden worden vervolgens via een live stream doorgestuurd naar de bril. De VR-bril beschikt daarnaast over een sensor die de bewegingen van je hoofd registreert, en de FLYBi neemt vervolgens deze bewegingen over.

Features

De vliegtijd van het onbemande vliegtuigje bedraagt 25-28 minuten en er kan tot 2.000 meter afstand mee gevlogen worden totdat hij buiten bereik komt. Hij mag zich daarnaast ook een lichtgewicht noemen met een gewicht van ongeveer 1 kilo. Het is wel opmerkelijk dat de topsnelheid maar 50 km/h is, aangezien het voor de rest een geschikte kandidaat voor drone racen lijkt vanwege de mogelijkheid tot FPV.

Indiegogo

De FLYBi staat nog maar 6 dagen op Indiegogo en heeft al bijna zijn doel bereikt. 35.000 dollar moest er opgehaald worden. Er is nu al 30.000 dollar opgehaald met nog 25 dagen te gaan. De goedkoopste variant van de FLYBi heeft een prijskaartje van 395 dollar. Hier kun je hem echter alleen besturen met je smartphone en niet met een VR-bril. Het complete pakket inclusief armband, VR-bril, helipad, en twee extra batterijen kost als Super Early Bird 1.495 dollar. De verwachting is dat de eerste early birds in april/maart 2016 geleverd kunnen worden. FLYBi-drone-drones-quadcopter-indiegogo-615x350FLYBi-drone-drones-quadcopter-indiegogo-615x350

0 Reacties

    Plaats een reactie