Herten en andere dieren ervaren soms problemen door zoemende drones die laag boven hen vliegen. In dit geval was natuurgebied de Veluwe het slachtoffer, aldus een lid van vereniging Het Edelhert.

Geluidsoverlast

Drones kunnen soms voor geluidsoverlast zorgen. In dit geval was een lid van vereniging Het Edelhert niet te spreken over het geluid dat het zoemende vliegtuigje met zich meebrengt. De vereniging vermeld op haar eigen site dat er een drone over de Asselse Hei vloog die voor veel geluidsoverlast zorgde.

Wetgeving

Volgens de wet is het toegestaan om boven natuur- en rustgebieden te vliegen, indien de rust niet verstoord wordt. Volgens een lid van de vereniging was er echter in dit geval wel sprake van geluidsoverlast. In dat geval is er sprake van een overtreding met betrekking tot de Flora- en Fauna wet. De boetes hiervan kunnen oplopen tot 1000 euro. Door het geluidsoverlast kunnen er veranderingen in het natuurlijk gedrag van bijvoorbeeld herten optreden, ook kunnen ze uiteindelijk vluchten. springend-hert-615x350springend-hert-615x350

Handelingen

De vereniging benadrukt wel dat het slim is om eerst de drone eigenaar rustig aan te spreken. Indien er dan niet geluisterd wordt kan er een boa of boswachter ingeschakeld worden. Zij kunnen dan een proces-verbaal opmaken.

0 Reacties

    Plaats een reactie