Ook in Amerika worden drones steeds populairder. Niet alleen bij amateurs, ook ondernemers zien volop mogelijkheden. NOS Correspondent Wouter Zwart bezocht het Amerikaanse bedrijf Navigator CS dat drones gebruikt om inspecties uit te voeren bij bouwprojecten.

FAA

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) telde dit jaar al ruim 700 incidenten met drones bij vliegvelden. Paul Beckwith van Navigator geeft toe dat amateurs met drones in de buurt van vliegvelden een risico vormen.

Ramp

"Het ergste zou een ongeluk zijn, doordat iemand onjuist handelt. Als mijn toestel in een straalmotor van een vliegtuig wordt gezogen, heb je een ramp.", waarschuwt Beckwith. drones-veroorzaken-steeds-vaker-problemen-in-vs-usa-video-playerdrones-veroorzaken-steeds-vaker-problemen-in-vs-usa-video-player

Grenzen verleggen

Het probleem is dat de regels lang niet altijd duidelijk zijn. Bedrijven als Facebook, Google en Amazon willen graag verder met drones. Ze zijn tegen al te strenge nieuwe regels, want zij investeren gigantische bedragen in drone-technologie en willen naar het nieuwe tijdperk.

Technologie wint altijd

Drone-lobbyist Michael Drobac: "De overheid probeert technologie altijd bij te benen door overdreven te reageren. Maar technologie wint altijd, want consumenten eisen nieuwe grensverleggende dingen".

0 Reacties

    Plaats een reactie