Drones en wietplanen, deze combinatie komt vaak in het nieuws door bijvoorbeeld wiet smokkelende drone die crasht bij Duitse gevangenis, een wietplant logo in het maïsveld en drones die strijden tegen de wietteelt. Drones kunnen bijvoorbeeld met warmte camera’s zien welke huizen erg warm zijn, mogelijk door de lampen van een plantage, en kunnen zij wietplantages in maïsvelden spotten. De ChristenUnie-SGP wil in Brabant drones inzetten om wietplanten in maïsvelden op te sporen.

Wietplanten

Het komt vaak voor dat wietplanten op illegale wijze worden geplant op maïsvelden. Door de hoogte van het maïs zijn de wietplanten niet zichtbaar vanaf de weg en omdat maïs een jaar lang groeit en wiet maar maximaal 10 weken, kunnen de wiet planten geoogst worden voordat het maïs geoogst wordt. drones-wiet-maisveld-wietplanten-spotten-brabantse-limburg-2015drones-wiet-maisveld-wietplanten-spotten-brabantse-limburg-2015

Bestrijden

In Limburg strijd de politie en gemeenten al geruime tijd tegen de illegale wietteelt. Met een vliegtuigje vliegen zij boven de maïsvelden in de regio opzoek naar wietplanten. Tijdens deze opsporingsactie zijn ruim 112 plekken met wietplanten gespot. Dit is volgens de politie in Limburg twee keer zoveel als vorig jaar en het lijkt erop dat de wiet telers hun kansen spreiden.

Brabant

De ChristenUnie-SGP wil in Brabant een soortgelijke opsporingsactie op poten zetten maar wil daarbij gebruik maken van drones. Onbemande luchtvaartuigen zijn sneller in te zetten en de inzet is daarnaast een stuk goedkoper. De fractie heeft hierover vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten.

Onbewust

De boeren weten vaak niet dat de hennepplanten op hun land staan omdat het land vaak enorm groot is. Zij kunnen het zelf nauwelijks ontdekken. Het is dan ook te hopen dat het voor boeren makkelijker wordt om zelf een drone te gebruiken bij hun werkzaamheden om ook zo een steentje bij te dragen aan het groeiende probleem omtrent ‘het Groene-Goud’. wietplanten-maisvelden-drones-opsporen-brabant-christenunie-sgp-quadcopter-boeren-quadcopter-2015wietplanten-maisvelden-drones-opsporen-brabant-christenunie-sgp-quadcopter-boeren-quadcopter-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie