Er komen de afgelopen tijd steeds meer meldingen binnen van drones die akelig dicht in de buurt van vliegtuigen komen. De Sanicole Airshow wil alle risico's uitsluiten en heeft er daarom voor gezorgd dat er sprake is van een no-fly zone in verschillende gemeenten in de buurt van deze enige jaarlijkse vliegshow uit België.

Drone vliegverbod

Op vrijdag 18 en zondag 20 september vindt de jaarlijkse International Sanicole Airshow 2015 plaats. Om deze show veilig te laten verlopen heerst er van donderdag 17 tot en met maandag 21 september een vliegverbod voor drones in de gemeenten Hectel-Eksel, Leopoldsburg, Peer en Beringen. Dit is de eerste keer dat er zo'n dergelijke regeling wordt getroffen tussen de show en de gemeenten.

Maatregelen

Wanneer er door drone piloten niet aan deze regeling wordt gehouden, kunnen zij maatregelen verwachten. Voorbeelden van maatregelen zijn inbeslagname van het kleine onbemande vliegtuigje en een boete die kan oplopen tot 150 euro.

Sanicole Airshow

De Sanicole Airshow wordt georganiseerd door Aeroclub Sanicole in samenwerking met de Belgische luchtmacht. De luchtshow is uniek, want het is de enige jaarlijkse luchtvaartshow voor burgers in België. Dit komt door de steeds toenemende veiligheidseisen die nodig zijn voor het organiseren van een vliegshow. In 2010 heeft de Sanicole Airshow de Paul Bowen award in ontvangst genomen waarmee ze als beste Europese vliegshow werden benoemd. Op vrijdag en zondag zijn er deelnemers uit bijvoorbeeld: België, Nederland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Noorwegen en nog vele andere.

1 Reacties

  1. Phantom 3 Pro.

    no-fly zone................... Dat was toch ook bij Sail 2015 ? Heeft toen lekker geholpen, kijk maar op YouTube.

Plaats een reactie