Een zakenman heeft bekend dat hij zijn DJI Phantom 3 professional zaterdag heeft laten crashen bij het Himeji Kasteel in Japan. De drone crashte op het dak van de vijfde verdieping van het kasteel dat de status van Nationaal erfgoed van Japan heeft. Het beschadigen van Nationaal erfgoed in Japan is strafbaar en de politie onderzoekt het incident momenteel.

Tijdschrift

De 49-jarige drone piloot uit Kitakyushu meldde zich zondag bij het politiebureau. Hij wilde met zijn drone foto’s maken van het pas gerestaureerde kasteel voor een tijdschrift. drone-crash-himeji-castle-kasteel-japan-dji-phantom-3-professional-2015drone-crash-himeji-castle-kasteel-japan-dji-phantom-3-professional-2015

Schade

Op de plek waar de drone is gevonden is gelukkig geen schade te zien, maar op een raam in de buurt zijn krassen te zien die mogelijk van de propellers van de DJI Phantom 3 zijn. De drone is er minder gelukkig vanaf gekomen, op de foto is te zien dat de gimbal met camera van de drone is afgebroken. De propellers en motors van de quadcopter zijn er ook niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Drones

Het Himeji Kasteel in Japan is zeer populair onder de drone piloten en er zijn dan ook al sinds 2013 ongeveer 15 drones gespot rond het kasteel. Dit is de eerste keer dat het fout gaat met een drone rond het kasteel.

Video

Bekijk hier een video van het prachtige Himeji Kasteel in Japan eerder deze maand gemaakt door de DJI Spreading Wings S1000 met de Sony a7R II.

0 Reacties

    Plaats een reactie