Disney-t meer normaal. Ook Disney komt met drones op de proppen. Goed nieuws voor de Star Wars liefhebbers want het zijn twee drones die luchtvaartuigen uit de Star Wars films moeten uitbeelden. De drones zijn tentoongesteld in het unboxing evenement van Disney.

Nieuwe drones

Met de nieuwe Star Wars: The Force Awakens film in het zicht komt Disney nu met een ludieke actie. Ze gaan twee Star Wars drones genaamd de 'Millennium Falcon' en de 'X-Wing Starfighter' aanbieden. In een 18 uur durende unboxing evenement, heeft Disney, naast een groot aantal andere producten, deze twee drones getoond en besproken. De Millennium Falcon is zelfs gedemonstreerd. De ruimte was te klein om ook de X-Wing Starfighter een rondje te laten vliegen. Deze heeft namelijk een groter oppervlak

Kenmerken

Het is erg eenvoudig om deze quadcopters in elkaar te zetten en vervolgens kun je er meteen mee vliegen. De Millenium Falcon is erg licht en bijna niet kapot te krijgen. Het is een apparaat waarmee je eenvoudig in kleinere ruimtes kunt vliegen. Bij de X-Wing Starfighter heb je daarentegen meer ruimte nodig. Het verschil tussen deze twee onbemande luchtvaartuigjes zit hem, naast het uiterlijk, in de plaats van de propellors. Bij de Millenium Falcon wijzen de propellors naar boven/beneden, bij de X-Wing Starter naar voren/achter. De prijzen voor deze onbemande luchtvaartuigjes zijn nog niet bekend. Disney heeft echter wel aangegeven dat de drones vanaf vandaag te koop zijn. In onderstaande video wordt de Millenium Falcon getoond en gedemonstreerd.

Air Hogs

De drones zijn ontwikkeld door het bedrijf Air Hogs. Air Hogs is een organisatie die speelgoedvoertuigen maakt. Deze voertuigen worden bestuurd worden door een controller. Air Hogs staat er bekend om producten te ontwikkelen waarbij minimale moeite nodig is om het in elkaar te zetten. Tevens is Air Hogs geroemd om het high-density foam principe, zoals ze het zelf noemen. Dit houdt in dat ze vrijwel onbreekbaar zijn en de ergst mogelijke crashes moeten kunnen overleven.

Star wars

Iedereen kent Star Wars wel. Er zijn 6 films van, verdeeld over 2 reeksen. De meningen over Star Wars zijn verdeeld maar er kan niet ontkend worden dat het een ongekend succes is. De films in totalitair hebben 25 nominaties voor de Academy Awards ontvangen, waarvan Star Wars er uiteindelijk tien won. Starwars-Disney-Millenium-Falcon-X-Wing-fighter-drone-quadStarwars-Disney-Millenium-Falcon-X-Wing-fighter-drone-quad

Hobbyisten

Disney is niet de eerste die Star Wars drones ontwikkelt, in het verleden werden onder andere de T-70 X-Wing, Star Destroyer, Millennium Falcon en de Speeder Bike uit de populaire Star Wars films al nagemaakt door hobbyisten/fans.

Star Wars set

De ervaringen van Star Wars met drones zijn niet altijd goed geweest. In 2014 zijn er beelden opgedoken van de set van Star Wars, gemaakt door een drone, tot grote ontevredenheid van de Star Wars producenten. Er was nog een DroneShield besteld, maar die is uiteindelijk niet geleverd. Een DroneShield geeft een signaal wanneer een ongewenst onbemand luchtvaartuigje in de buurt komt.

Feestdagen

Verwacht wordt dat dit luchtvaartuigje voor een grote omzet gaat zorgen tijdens te feestdagen. Afgelopen jaar bleek een drone onder de kerstboom een erg gewild cadeau. Een Millenium Falcon drone of een X-Wing Starfighter lijkt dus het ideale cadeau voor elke Star Wars fan.

0 Reacties

    Plaats een reactie