Sinds een aantal jaar worden drones steeds meer gebruikt voor commerciële doeleinden. Zo zien we drones in de landbouw, drones bij hulpdiensten en gebruiken makelaars drone video’s om een goede impressie te geven van huizen en de omgeving waar deze in staat. Geert Klaver staat inmiddels bekend als 'De Vliegende Makelaar' en krijgt veel aandacht door zijn drone video's gemaakt met de DJI Inspire 1.

De vliegende makelaar

Drones zijn een nieuwe trend en een nieuwe kans om de verkoop van huizen naar een hoger level te tillen. Dit bleek een succes nadat de eerste woningpresentatie 'nieuwe stijl' al snel duizenden keren werd bekeken. Geert en zijn compagnon Koen vliegen samen met de DJI Inspire 1 drone en richten zich niet op de rijtjes huizen. Het liefst filmen zij dure panden waarbij de drone de omgeving goed in kaart kan brengen. de-vliegende-makelaar-sbs6-hart-van-nederland-geert-klaver-quadcopter-dji-inspire-1-drone-jacuzzide-vliegende-makelaar-sbs6-hart-van-nederland-geert-klaver-quadcopter-dji-inspire-1-drone-jacuzzi

Luchtopnamen

Het maken van luchtopnamen geeft een extra dynamiek aan video's. Drones brengen dakconstructies, woningdetails en complete kavels prachtig in beeld. Niet voor niets zijn drones zeer populair onder de makelaars. In een interview met Hart van Nederland geeft Klaver aan nog niet gevraagd te zijn door mede makelaars om een drone video van een huis te maken. "Die moeten zelf het wiel maar uitvinden", zegt Klaver tegenover Hart van Nederland.

Dual operator support

Dankzij de dual operator support van de DJI Inspire 1 kan Geert samen met zijn compagnon mooie drone video's maken. Geert is de piloot van de drone en Koen bedient met een twee controller de camera en gimbal van de quadcopter. de-vliegende-makelaar-sbs6-hart-van-nederland-geert-klaver-quadcopter-dji-inspire-1-drone-dual-operatorde-vliegende-makelaar-sbs6-hart-van-nederland-geert-klaver-quadcopter-dji-inspire-1-drone-dual-operator

Cursus

Geert en zijn collega Koen hebben voordat zij drones gingen gebruiken eerst een cursus drone vliegen gevolgd. Daar werd hun verteld dat zij eerst veel moesten oefenen. Dat bleek al snel toen zij meteen een keer de fout in gingen. De drone vloog tegen een boom en raakte te water.

Hart van Nederland

Bekijk onderstaand het interview dat SBS6 Hart van Nederland hield met de vliegende makelaar Geert Klaver.

0 Reacties

    Plaats een reactie