De Tesla Drone, een strak design gecombineerd met functionaliteit. Het is een concept, ontworpen door Fraser Leid, waarbij de drone slechts over 2 propellers beschikt. Deze eigenschap brengt vele voordelen met zich mee. De Tesla Drone heeft een unieke en strakke uitstraling en focust zich tevens op functionaliteit.

Problemen

Een van de voornaamste problemen die de onbemande vliegtuigjes op dit moment ervaren is de geringe accuduur. Drones kunnen gemiddeld maar rond de 20 minuten vliegen waardoor langere opnames niet mogelijk zijn. Met de Tesla kan er pak 'm beet een uur gevlogen worden met één batterij.

Verschil

Daarnaast is er nog een verschil tussen de bekende drones van nu en de Tesla. Het gaat hier om het aantal propellers. De Tesla is een duocopter, wat inhoudt dat hij beschikt over 2 propellers. De 2 propellors zorgen voor een unieke uitstraling, en kunnen op 2 manieren gepositioneerd worden. Tesla drone-bergbeklimmen-615x500Tesla drone-bergbeklimmen-615x500

Voordeel

Het voordeel van maar 2 propellers is dat het kan fungeren als stabilisator. Hierdoor is het niet nodig om een gimbal aan te schaffen. Een ander voordeel van de 2 propellers is dat ze horizontaal en verticaal opgesteld kunnen worden, waardoor de Tesla erg veelzijdig is. Indien de propellers horizontaal opgesteld staan, kan er snel en eenvoudig met hoge snelheden gevlogen worden, terwijl de beelden stabiel en in hoge kwaliteit blijven. Wanneer de propellers in een verticale opstelling staan, kan er heel rustig en stabiel gevlogen worden waardoor gebieden vanuit verschillen perspectieven met veel precisie opgenomen kunnen worden. Tesla drone-615x500Tesla drone-615x500

Concepten

De Tesla Drone is één van de vele concept drones, weinig van deze concepten worden uiteindelijk ook daadwerkelijk geproduceerd. Er zijn bijvoorbeeld ook vele Apple drones ontwikkeld, die uiteindelijk nooit in de productie zijn gegaan. Het is dus maar de vraag of we ooit zo'n duocopter Tesla Drone door de lucht zullen zien zweven. Het idee is echter leuk bedacht en zeer innovatief.

0 Reacties

    Plaats een reactie