Jonathan Hair is een ervaren drone piloot en luchtfotograaf uit Detroit, Michigan, USA. Al ruim 20 jaar vliegt hij met onbemande vliegtuigen, helikopters en multirotors. Onlangs werd hij geconfronteerd door een bezorgde vader die dacht dat Hair de voetbaltraining van zijn dochter aan het filmen was. De vader suggereerde dat Hair een pedofiel is omdat hij boven de dames gevlogen zou hebben. Hair stond zijn mannetje en reageerde professioneel. De confrontatie werd door zijn camera vastgelegd op camera.

Drone paranoia

Hair legde de confrontatie met zijn camera vast voor zijn eigen bescherming. Hij maakt het vaak mee dat mensen zich ernstig zorgen maken om de onbemande luchtvaartuigjes. Mensen zijn bang dat drones hun privacy dreigen te verbreken, zelfs op openbare plekken. Tijdens de gehele confrontatie moest Hair op een veilige en respectvolle manier met deze “drone paranoia” om zien te gaan. Gelukkig liep het incident niet uit op geweld. bezorgde-vader-bestempelt-drone-piloot-als-pedofiel-jonathan-hair-quadcopter-amerika-detroit-dames-filmen-voetbaltraining-2015bezorgde-vader-bestempelt-drone-piloot-als-pedofiel-jonathan-hair-quadcopter-amerika-detroit-dames-filmen-voetbaltraining-2015

Modelvliegen

“Modelvliegen is geen misdrijf, het is een openbaar veld”, zei Hair. “Ik was mijn camera en gimbal instellingen aan het testen om mijn quadcopter en hexacopter. Ik vlieg hier heel vaak, net als vele anderen. Het is een groot open veld en daardoor veilig om met drones te vliegen”.

GPS log

Hair gaf tijdens de confrontatie aan over een GPS log te beschikken waarmee hij aan kon tonen dat hij niet boven de voetbaltraining van de dames heeft gevlogen. Met zijn jarenlange ervaring weet hij hoe hij verantwoord moet vliegen en boven mensen vliegen is dan ook iets wat je hem nooit zult zien doen. Op de onderstaande afbeelding is zijn GPS log te zien en de locatie van de dames voetbaltraining. bezorgde-vader-bestempelt-drone-piloot-als-pedofiel-jonathan-hair-quadcopter-amerika-detroit-gps-log-dames-voetbaltraining-2015bezorgde-vader-bestempelt-drone-piloot-als-pedofiel-jonathan-hair-quadcopter-amerika-detroit-gps-log-dames-voetbaltraining-2015

Praten

Hair geeft aan dat iedereen die er problemen mee heeft dat hij met drones vliegt altijd naar hem toe mag komen om erover te praten. Zo lang er niet gesuggereerd wordt dat hij een pedofiel is, gaat hij ervanuit dat het een prettig gesprek zal zijn.

0 Reacties

    Plaats een reactie