Apple laat van zich horen op de markt van onbemande vliegtuigjes. Vanaf nu zijn de Phantom 3 Advanced en de Phantom 3 Professional te koop in de online webshop van Apple in Amerika. Het zal echter nog wel even duren voordat de drones in de fysieke winkels te vinden zijn.

Assortiment

Apple heeft al langer drones in het assortiment, echter waren het toen voornamelijk wat goedkopere modellen zoals de Parrot AR.Drone, de Parrot Rolling Spider MiniDrone en de Parrot Bebop Drone. Nu mengt Apple zich in de serieuze business van de onbemande luchtvaartuigjes. Ze bieden vanaf nu in Amerika de Phantom 3 Advanced en de Phantom 3 Professional tegen prijzen van respectievelijk $1000 dolar en $1260 dollar aan. In Nederland zijn ze nog niet te koop. Apple heeft echter vooralsnog niet de intentie de drones aan te bieden in de fysieke winkels.

Ready-To-Fly

De Phantom 3 Advanced & Professional zijn redelijk betaalbare Ready-To-Fly (RTF) drones. Dit wil zeggen dat ze kant en klaar worden geleverd, inclusief camera. Het enige wat de consument zelf aan moet schaffen is een smartphone en/of tablet. Hoogstwaarschijnlijk is dit tevens de reden dat Apple deze vliegtuigjes in het assortiment heeft opgenomen (de drones zijn namelijk erg iPad vriendelijk). De DJI-applicatie is tevens gratis te downloaden in de App Store voor iPad en iPhone.

Accesoires

Beide drones worden geleverd met daarbij een afstandbediening, slimme accu, slimme acculader, 2 setjes vliegpropellors, een 16 gb microSD kaart, aanpasbare stickers en andere accessoires/delen.

Verschil

Het verschil tussen de Phantom 3 Advanced en de Phantom 3 Professional zit hem in de beeldkwaliteit. De Advanced biedt 'slechts' HD-kwaliteit (1080p) aan met maximaal 60 fps. De Professional heeft beschikking over een ultra HD (4K) camera met 30 fps. Beide drones zijn uitgerust met een 12 megapixel camera. De vraag is echter of het waard is om 300 euro extra te spenderen voor het verschil in resolutie. Een groot deel van de hedendaagse computers en televisies kunnen 4K beelden nog niet aan. Ook neem het erg veel bestandsruimte in beslag. phantom 3 professional vs advanced dronesphantom 3 professional vs advanced drones

iDrone

Of Apple zelf nog ooit een drone gaat ontwikkelen is nog onbekend. Wel zijn er eerder concepten zoals de iDrone geweest die door andere creatievelingen buiten Apple om zijn ontwikkeld. Er is echter nog geen vervolg gekomen op deze concepten. apple-iDrone-Phantom-3-Advanced-professional-drone-quadcopterapple-iDrone-Phantom-3-Advanced-professional-drone-quadcopter

0 Reacties

    Plaats een reactie