DJI, één van de grootste consumenten drone fabrikanten op de markt voor onbemande luchtvaartuigjes, claimt dat drone hobbyisten te kampen krijgen met beperkingen. Volgens DJI zijn bedrijven zoals Amazon en Google de schuldigen van deze toekomstige beperkingen. Voorstellen van deze grote bedrijven zorgen voor een enorme inperking van het luchtruim dat beschikbaar is voor drone hobbyisten.

Luchtruim

Vanwege het luchtruim dat Amazon en Google nodig hebben voor commerciële vluchten, moeten hobbyisten uiteindelijk in kleinere gebieden vliegen. ''Sommige voorstellen die op de tafel zijn gelegd door Amazon en Google bij de FAA (Federal Aviation Administration) komen niet ten goede van het luchtruim voor hobbyisten'', aldus Michael Perry, woordvoerder van DJI. Volgens Amazon moet het luchtruim er zo uit te komen zien: 0 – 200 feet Volgens Amazon’s voorstel moet het luchtruim tot 200 feet (61 meter) gebruikt worden voor drones die surveilleren, video’s opnemen en inspecties uitvoeren. Drones zonder goede ontwijk-technologie dienen te worden beperkt tot dit niveau. 200 – 400 feet Het luchtruim tussen 200 feet (61 meter) en 400 feet (122 meter) moet fungeren als een soort van snelweg voor drones. De meeste drones in dit gedeelte van het luchtruim zullen autonoom vliegen en dienen te beschikken over geavanceerde technologieën om obstakels te vermijden. Dankzij een gemeenschappelijk netwerk zijn de drones in staat om met elkaar te communiceren en botsingen te voorkomen. 400 – 500 feet Het gedeelte van het luchtruim tussen 400 feet (122 meter) en 500 feet (152 meter) dient volgens Amazon als een buffer tussen het luchtruim dat gebruikt wordt door drones en het luchtruim dat gebruikt wordt voor vliegtuigen. 500 feet en hoger Het luchtruim vanaf 500 feet (152 meter) zal worden gebruikt door het reguliere vliegverkeer zoals vliegtuigen.

Beperkingen

Indien deze voorstellen geaccepteerd worden door de FAA, komen er sterke beperkingen voor drone hobbyisten. Het voorstel van Amazon zorgt voor een vermindering van meer dan de helft van het beschikbare luchtruim voor drone hobbyisten. Het voorstel van Google is dat het totale luchtruim onder 500 feet (ongeveer 150 meter) gereserveerd wordt voor drones die constant signalen geven over de locatie waar ze zich bevinden. Het is tevens de bedoeling dat deze onbemande luchtvaartuigjes aanwijzingen van een gecomputeriseerd luchtverkeer controle systeem aannemen.

FAA

Amazon en Google kunnen echter op dit moment nog geen commerciële luchten uitvoeren, vanwege de bestaande regels die de FAA opgesteld heeft. Zij zijn op dit moment wel hard bezig met de druk opvoeren bij de FAA, om de regels te herschrijven. amazon-airspace-drones-uav-delivery-615x350amazon-airspace-drones-uav-delivery-615x350

Measure

Een kleine startup genaamd Measure heeft onlangs wel toestemming gekregen van de FAA om 324 onbemande vliegtuigjes de lucht in te sturen voor commerciële doeleinden. Dit is op dit moment de grootste drone massa ooit die toegestaan zijn voor commerciële ideeën. Het verschil tussen Measure en bedrijven zoals Amazon en Google is echter dat Measure data verzamelt door middel van drones, Amazon en Google willen producten verzenden. Measure levert haar diensten aan bedrijven in verschillende sectoren zoals landbouw, noodhulp in het geval van rampen, verzekeringen, infrastructuur en energie . Volgens Measure kunnen de drones worden gebruikt om leidingen te controleren en te helpen bij zoek- en reddingsoperaties.

Primeur

De primeur van de eerste drone bezoring ging ook niet naar Amazon. 17 juli 2015 is de dag dat de eerste drone bezorging plaatsvond, niet door Amazon maar door startup Flirtey. De vlucht werd gebruikt om medicijnen die dringend nodig waren, naar een kliniek in Wise, Virginia te vervoeren. De drone vlucht is zonder problemen verlopen.

0 Reacties

    Plaats een reactie