Drones en water, dat is geen goede combinatie. Daar heeft Ben Zuiker wat op bedacht. Een waterproof Impervious spray die je over je elektronische apparaten kunt spuiten om deze daarmee waterproof te maken. Je hoeft je dus niet meer in het water te springen wanneer je drone in het water dreigt te landen. .

Drones en water

Doordat water een goede geleider is voor elektriciteit kan er kortsluiting ontstaan wanneer het apparaat in het water valt of nat regent. Hierdoor kan een drone ernstig beschadigen en bestaat er een kans dat deze niet meer te repareren valt. Is je drone niet direct kapot dan bestaat er een mogelijkheid dat dit in een later stadium alsnog gebeurt door corrosie.

Impervious spray

De Impervious spray maakt vrijwel alle elektronische producten volledig waterproof door een zogenaamde ultra-hydrofobe coating. Deze coating zorgt ervoor dat water wordt afgestoten van het oppervlak. De spray moet wel op alle onderdelen van de drone worden aangebracht om goed te functioneren. Dit betekend dat de drone volledig gedemonteerd dient te worden. onderdelen-parrot-bebop-drone-quadcopter-impervious-spray-waterproofonderdelen-parrot-bebop-drone-quadcopter-impervious-spray-waterproof

Crowdfunding

De Impervious spray is een concept dat nog in ontwikkeling is. Op crowdfunding website Indiegogo.com kunnen geïnteresseerde het project financieel ondersteunen door een spray te bestellen. De spray is verkrijgbaar in een 8 ml, 20 ml en 50 ml flacon. Na het aanbrengen op een elektronisch apparaat, zoals een drone, tablet, telefoon of laptop, zou deze tot 3 jaar lang waterproof moeten zijn. impervious-spray-waterproof-flesjes-8-20-50-mlimpervious-spray-waterproof-flesjes-8-20-50-ml

Kopen?

Wil jij jouw drone waterproof maken? Met een flesje van 50 ml heb je genoeg om alle onderdelen van jouw drone in te spuiten met de coating. Een flesje van 50 ml kan je bestellen via Indiegogo.com voor 100 dollar. De levering van de Impervious spray zal in oktober 2015 plaatsvinden. In de eerste 10 dagen is 34 procent van het doel van 10.000 dollar al opgehaald. Met nog 36 dagen te gaan zal dit waarschijnlijk wel gehaald worden.

Spray aanbrengen

Bekijk in onderstaande video hoe de spray wordt aangebracht op een Apple iPhone 6+.

0 Reacties

    Plaats een reactie