De bewoners in 't Ven voelen zich de afgelopen weken bespied. Een klein onbemand luchtvaartuig is al meerdere keren gespot in het Venlose kerkdorp en vier buurtbewoners maakten hier een melding van aan de wijkagent.

Bespied

Er zijn verschillende klachten binnen gekomen bij de politie. Sommige buurtbewoners zagen iets vliegen en vroegen zich af wat het was. Pas later hadden zij door dat het om een drone ging. Andere buurtbewoners meldden dat het onbemande luchtvaartuig, uitgerust met camera, een langere tijd boven de tuin bleef vliegen waardoor zij zich bespied voelden.

Piloot

De politie in 't Ven is opzoek naar de operator van de drone en denkt dat dit iemand uit de buurt is. Om welk type drone het gaat is niet bekend. gemeente-t-ven-drone-politie-buurtbewoners-bespied-quadcoptergemeente-t-ven-drone-politie-buurtbewoners-bespied-quadcopter

Wetgeving

De drone operator heeft met zijn drone boven bebouwing en tuinen gevlogen en heeft daarmee de regels omtrent het vliegen met een drone overtreden. Wanneer je vliegt met een drone is het belangrijk je goed in te lezen op de wetgeving en je hieraan te houden. Gebruik daarnaast altijd je gezonde verstand bij het vliegen met een drone om ongelukken en conflicten te voorkomen.

0 Reacties

    Plaats een reactie